Сергій Бубка: «МОК працює над удосконаленням стратегії розвитку олімпізму»

12/12/2013

В Лозанні триває засідання Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, одним із членів якого є президент НОК України Сергій Бубка.

Серед основних питань порядку денного – звіти за підсумками роботи 2013-го, визначення плану дій на наступний рік та удосконалення стратегії розвитку олімпізму.

Саме сьогодні, 11 грудня, розпочав роботу семінар для членів Виконкому МОК, ініційований президентом МОК Томасом Бахом. Головна мета заходу – обговорення пропозицій, ідей та бачення, напрацювання можливих напрямків й формування стратегії подальшого розвитку олімпізму в світі.

Протягом декількох днів члени Виконкому проведуть обмін думками, висловлені ідеї та пропозиції будуть оголошені й обговорені під час сесії Міжнародного Олімпійського Комітету у лютому 2014 року в Сочі. За підсумками засідання будуть створені комісії та робочі групи, щоб вже у грудні 2014-го під час позачергової Сесії МОК представити та затвердити нову програму дій.

«Це величезна честь служити олімпійському руху. Я глибоко вірю в цінності олімпійського руху і його силу покращити життя в усьому світі. Мені приємно запропонувати свої ідеї, які можуть сприяти подальшому розвитку олімпізму. Спорт є спільною мовою, яка руйнує бар’єри і зміцнює повагу, об’єднує та несе добро. Ми повинні продовжувати залучати молодь до спорту, до активного способу життя. Ми повинні використовувати спорт як інструмент для навчання юного і майбутніх поколінь, і ми повинні знайти нові шляхи подолання тих, хто обманює через допінг або через договірні матчі, ми повинні сприяти збереженню навколишнього середовища, і ми повинні використовувати олімпійські цінності як могутню силу добра в глобальному масштабі», – підкреслив Сергій Бубка.

Зазначимо, що виконком МОК триватиме до 14 грудня 2013 року.

Інші новини

ukУкраїнська