В Трускавці на Львівщині змагаються кращі боксерки України

19/02/2014

18 лютого ц.р. у Трускавці у спортивно-оздоровчому комплексі ДЮСК «Спортовець» урочисто відкрито чемпіонат України з боксу серед жінок-еліти, жінок молоді та юніорок.

До прикарпатського міста-курорту прибули поборотися за звання чемпіона України 190 кращих боксерок із 19 областей України, міст Києва, Севастополя та АР Крим.

Переможниці змагань увійдуть до складу національної збірної команди України у своїх вікових групах і будуть представляти нашу державу на чемпіонаті світу, що відбудеться у Болгарії.

Організаторами чемпіонату України з боксу у Трускавці виступають Міністерство молоді та спорту України, Федерація боксу України, управління молоді та спорту Львівськоїоблдержадміністрації, відділення НОК України у Львівській області, Трускавецька міська рада, СОТ «Гладіатор», ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», федерації боксу Львова та Львівської області.

На рингу у Трускавці змагаються як невідомі ще широкому загалу представниці шкіряної рукавички, так й імениті спортсменки: чемпіонка світу та Європи Вікторія Вірт (м.Борислав), бронзова призерка чемпіонату Європи Наталія Князь, срібна призерка чемпіонату світу Катерина Шамбір (Рівненська обл.), срібна призерка чемпіонату Європи Іванна Крупеня(Рівненська обл..), чемпіонка Європи, бронзова призерка чемпіонату світу Тетяна КОБ (Волинська обл.), чемпіонка Європи, срібна призерка чемпіонату світу Ірина Вінник (Івано-Франківська обл.) та чимало інших титулованих представниць цього виду спорту.

Очолив оргкомітет чемпіонату Трускавецький міський голова Руслан Козир. До складу оргкомітету також увійшли: перший віце-президент федерації боксу України майстер спорту міжнародного класу Олександр Павелець, президент Львівської обласної федерації боксу Богдан Бурда, Державний тренер з боксу Міністерства сім’ї та молоді України Ольга Міхненко, заввідділом освіти міської ради Михайло Шубак, заслужений тренер України Олег Загірський, заввідділом у справах сім’ї, молоді та спорту Трускавецької міськради Віра Ільницька, майстер спорту міжнародного класу Любомир Мацькович та ін.

З вітальним словом до учасників чемпіонату України з боксу звертався міський голова Трускавця Руслан Козир. Він побажав спортсменкам успіхів на рингу, в житті та коханні. «Мужчини, , – можуть бути певні – їх є кому захищати не без жарту сказав міський голова Сьогоднішні учасники чемпіонату – це і красуні, і сучасні жінки, яким притаманні характер, воля і витривалість, які демонструють і пропагують атлетичний спосіб життя». Руслан Козир запевнив учасників змагань, що для Трускавця всі вони і поза рингом завжди будуть дорогими гостями.

Перший віце-президент ФБУ майстер спорту міжнародного класу Олександр Павелець вручив міському голові боксерську рукавичку, аби добре тримав удари долі, а де треба –  і відповісти зміг.

Привітав учасників змагань і Почесний гість чемпіонату – Заслужений майстер спорту, чемпіон СРСР та СНД, переможець Кубку світу, срібний призер Олімпійських ігор у Барселоні львів’янин Ростислав Заулічний. «Бокс – це спорт для мужчин, а жінка, що займається боксом – це мужня жінка! Ми гордимося вами і бажаємо всім перемоги», – сказав легендарний спортсмен.

Підтримала ці слова й виконавчий директор відділення НОК України у Львівській області, учасниця зимових Оліміпійських Ігор Христина Подгрушна-Опьола.

Піднесено виконали Гімн України з квадрату рингу соліст Львівського драмтеатру ім. Ю. Дрогобича Ярослав Дзензерович та викладач Дрогобицького ДПУ ім. І. Франка Андрій Боженський. Після короткої концертної програми від гурту «Перлинки» та учасників циркової студії «Каскад» Олександри Брус і Михайла Мисишина на рингу почалися перші бої.

20 лютого призупинено змагання у зв’язку із днем жолоби в Україні.

21 лютого – продовження змагань.

Інші новини

ukУкраїнська