Скоро країна дізнається своїх «Героїв спортивного року»

01/04/2014

23 квітня на НСК «Олімпійський» відбудеться Всеукраїнська урочиста церемонія нагородження «Герої спортивного року-2013».

Організатори заходу – Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України.

«Герої спортивного року» – це національний спортивний «Оскар», покликаний визначити та нагородити кращих спортсменів, тренерів, команди та фахівців з усіх видів спорту.

Сьогодні під час засідання Української Академії спорту про деталі та особливості проведення цьогорічної церемонії повідомив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Нагадаємо, що Українська Академія спорту була створена за ініціативи президента НОК у 2007 році. До неї увійшли легендарні спортсмени, що завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії.

Основна мета Академії – популяризація спорту, поширення олімпійських ідеалів. Протягом року її члени беруть активну участь у проведенні різноманітних благодійних та просвітницьких акціях НОКу, зокрема на них, покладено й визначення переможців Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року».

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначив, що не дивлячись на цифру «13» рік став успішним для українського спорту.

«На чемпіонатах світу та Європи в олімпійських номерах програми наші спортсмени вибороли 21 та 52 нагороди відповідно. Порадували наші юні олімпійці, які на зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських фестивалях у Брашові та Утрехті завоювали 17 медалей. Вдало виступили неолімпійці та паралімпійці. На високому рівні в Україні були проведені чемпіонат світу з художньої гімнастики, юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики, чемпіонат світу з боксу серед юніорів, чемпіонат Європи з баскетболу до 16 років», – наголосив головний олімпієць країни.

«Тож під час голосування буде важко визначити найдостойніших. Цей рік дійсно став особливим для наших атлетів, тим цікавішим і захоплюючим буде фінальний результат, і сама церемонія», – наголосив головний олімпієць країни.

В свою чергу, Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов відзначив важливість цієї церемонії, яка стала вже традиційно певним підсумком у спортивному житті країни.

«Вшанування переможців на Всеукраїнській церемонії «Герої спортивного року» – це свідчення нашої поваги до тих, хто, завдяки професійній майстерності, активній громадській позиції, яскравому таланту, своїми досягненнями прославляв Україну та підкорював спортивні вершини», – зазначив Дмитро Булатов.

Процедура обрання номінантів була прозорою та демократичною. Спочатку, експертна комісія спеціалістів НОК України та Мінмолодьспорту провела детальний аналіз, підготувавши розширений список претендентів у кожній номінації.

Після цього свою думку висловили близько 350 представників загальнонаціональних та регіональних мас-медіа з усієї країни. За підсумками усіх журналістських анкет сформовані трійки претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів.

Сьогодні шляхом таємного голосування «академіки» оберуть переможців у 12 номінаціях, а вже під час самої церемонії про них дізнається вся країна.

На завершення президент НОК Сергій Бубка запросив всіх завітати на свято спорту та на власні очі побачити й вшанувати «Героїв спортивного року-2013».

З трійками претендентами можна ознайомитись за цим посиланнями

http://noc-ukr.org/news/8325

НОК України

www.noc-ukr.org

Інші новини

ukУкраїнська