Олег Царьков – кращий спортсмен Львівщини за підсумками березня 2014 року

09/04/2014

Щомісячне голосування членів виконкому відділення НОК України у Львівській області та колегії управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації визначило кращим спортсменом Львівщини за підсумками березня 2014 року майстра кульової стрільби Олега Царькова.

Зокрема, на чемпіонаті Європи з кульової стрільби у вправах з пневматичної зброї, який завершився 6 березня 2014 року  в столиці Російської Федерації, вихованець Львівської школи вищої спортивної майстерності, представник Збройних Сил України Олег Царьков у стрільбі з пневматичної гвинтівки виборов у скарбницю збірної команди України золоту медаль, встановивши при цьому у фінальній стрільбі новий рекорд Європи посів друге місце в командному заліку.

Тренери лауреата березня: Заслужений тренер України Анатолій Кукса та заслужений майстер спорту Леся Леськів.

Доречно відзначити, що золота медаль 26-річного Царькова на чемпіонаті Європи у стрільбі з гвинтівки стала першою чоловічою нагородою найвищого ґатунку за всю історію виступів українських стрілків на першостях Старого світу за роки Незалежності України.

А для львів’янина Олега Царькова це також перша перемога на міжнародній арені серед дорослих. Раніше він двічі ставав бронзовим призером європейської першості серед юніорів.

Найближчим часом за участю членів виконкому відділення НОК України у Львівській області, керівництва управління молоді та спорту облдержадміністрації, представників спортивної громадськості та засобів масової інформації відбудеться церемонія відзначення кращого спортсмена Львівщини за підсумками березня 2014 року.

Принагідно варто зауважити, що 3 квітня ц.р. Національний олімпійський комітет України визнав чемпіона Європи зі стрільби з пневматичної зброї Олега Царькова найкращим спортсменом місяця. Наставниця львівського спортсмена Леся Леськів названа найкращим тренером березня.

Інші новини

ukУкраїнська