Львівські лучники опинилися за крок до п’єдесталу етапу Кубку світу зі стрільби з лука

30/04/2014

У місті Шанхай (Китай) завершився І етап Кубку світу зі стрільби з лука. Цьогоріч на етапі Кубка світу змагалися 303 кращих лучника світового рівня, серед яких 165 атлетів – олімпійський лук та 138 атлетів – блочний лук, які представляли 41 країну світу. Представлена на цьому світовому форумі була й збірна команда України, в складі якої змагалося четверо лучників Львівщини.

В особистому заліку серед чоловіків кращим серед українських лучників виявилися львів’янин Георгій Іваницький та харків’янин Віктор Рубан, які посіли 33 місце, ще двоє львів’ян – Дмитро Грачов та Юрій Гавелко завершили змагання на 57 позиції.

У командних змаганнях чоловіча збірна команда України в складі: Георгія Іваницького, Дмитра Грачова та Віктора Рубана феєрично розпочавши командні змагання, здобула в 1/8 змагань переконливу перемогу над одними з претендентів на нагороди – збірною командою США з рахунком 6:0 та в 1/4 перемогли збірну Малайзії з рахунком 6 :2.

За вихід у фінал – збірна України поступилася команді Японії з рахунком 6 : 0.

У матчі за бронзові нагороди зі збірною командою Нідерландів фортуна була не на боці українських лучників: з рахунком 6 : 2 чоловіча команда України завершила змагання за крок до п’єдесталу – 4 місце.

В особистому заліку серед жінок кращою серед українок стала Анастасія Павлова в якої 7 місце, львів’янка Катерина Палеха та Лідія Січенікова (м. Чернівці) завершили змагання на 17 позиції,  в харків’янки Вікторії Коваль – 57 місце.

В командних змаганнях жіноча збірна команда України в складі: Катерини Палехи, Анастасії Павлової, Лідії Січенікової не зуміла втрутитися у боротьбу за медалі. Здобувши перемогу в 1/8 змагань над збірною командою Данії, поступилась за вихід у пів-фінал збірній команді Південної Кореї з рахунком 6 : 2. У підсумку жіноча команда України посіла 7 місце турнірної таблиці.

Влад Новаковський – провідний тренер збірної  команди України зі стрільби з лука

Інші новини

ukУкраїнська