Львівські лучники – чемпіони та призери молодіжного Чемпіонату Європи 2014 року

26/05/2014

З 19 по 24 травня 2014 року в місті Любляна (Словенія) відбувся черговий Чемпіонат Європи зі стрільби з лука серед юніорів та кадетів.

У змаганнях взяли участь 326 лучників з 39 країн Європи.

Вже стало доброю традицією коли зі змагань такого масштабу львівські лучники повертаються з нагородами. Не став винятком і останній чемпіонат Європи 2014 року

Почесне звання Чемпіонки Європи 2014 серед кадеток у дивізіоні «блочний лук» виборола львівська лучниця Марія Школьна (тренер: Костянтин Школьний).

Бронзовими призерками чемпіонату Європи серед кадеток стали львівські лучниці Соломія Гнип (тренери: Марія Гавелко та Світлана Колядинцева) та Соломія Трапезнікова (тренери: Марія Гавелко та Леся Шах). Медаль такого ж ґатунку, але у складі у складі команди юніорок України отримала ще одна львівська спортсменка – Наталія Лук’янова (тренери: Леся Дубас та Євген Дубас).

Загалом за підсумками молодіжного Чемпіонату Європи у командному заліку збірна команда України посіла третє місце.

Під час проведення чемпіонату Європи були розіграні останні ліцензії, які дають право представникам національних федерацій взяти участь у других Юнацьких Олімпійських іграх 2014 року у китайському місті Нанкін (з 16 по 28 серпня). Приємною новиною стало те, що представнику України вдалося впевнено «вибороти» так очікувану ліценцію на ці представницькі спортивні змагання. Таким чином лучники України мають повний комплект ліцензій для участі у Юнацьких Олімпійських іграх 2014 року.

Олександр Калиніченко, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука

Інші новини

ukУкраїнська