На Львівщині активно готуються до відзначення Міжнародного Олімпійського дня

26/05/2014

Щорічно 23 червня у всьому світі знаменується як Міжнародний Олімпійський день на відзначення заснування у 1894 році Міжнародного Олімпійського Комітету – керівного органу олімпійського руху, однієї з найповажніших і представницьких світових спортивних організацій, яка об’єднує понад 200 Національних Олімпійських комітетів.

Україна, а відтак і Львівщина, активно відзначає День заснування Міжнародного олімпійського комітету.

Зокрема, на виконання доручення Віце-Прем’єр-міністра України О.М. Сича від 22.04.2014 № 13129/1/1-14 і листа президента Національного олімпійського комітету України С.Н. Бубки від 08.04.2014  № 264-НК та з метою популяризації фізичної культури, спорту, олімпійського руху, пропаганди здорового способу життя серед усіх верств населення Львівщини Голова облдержадміністрації Ірина Сех підписала розпорядження № 28 від 23 травня ц.р. про проведення Олімпійського дня на території області, який цьогоріч відбудеться під гаслом «Рух, навчання та відкриття».

Цим документом порядок підготовки та проведення масових спортивних заходів, показових тренувань, тематичних вікторин, ігор, конкурсів, спортивно-видовищних дійств, легкоатлетичних естафет, символічних пробігів за участі керівників органів державної влади та місцевого самоврядування, представників державних установ, громадських організацій, уславлених спортсменів, тренерів, учнів дошкільних, професійно-технічних навчальних закладів, загальноосвітніх і спортивних шкіл, військовослужбовців, любителів спорту, представників спорту неповносправних, ветеранів спорту, організованих на відзначення Дня заснування Міжнародного олімпійського комітету.

Довідково.

В червні 1894 року в Парижі відбувся міжнародний конгрес з проблем фізичного виховання, в якому брали участь представники 12 країн. 23 червня свою доповідь на цьому конгресі представив ентузіаст відродження олімпійського руху барон П’єр де Кубертен. Він познайомив присутніх з розробленими організаційними основами проведення Олімпійських ігор. Саме тоді було створено Міжнародний олімпійський комітет і прийнято рішення про проведення Олімпійських Ігор сучасності. З тих пір була започаткована нова традиція проведення Олімпіади один раз на чотири роки. А історичний день, коли це сталося, було проголошено Міжнародним Олімпійським днем.

МОК рекомендував Національним Олімпійським Комітетам в день 23 червня, або в найближчі вихідні, влаштовувати різні спортивні свята, щоб залучити максимальне число учасників, поширюючи тим самим олімпійську концепцію «Спорт для всіх».

В Олімпійській хартії записано: Олімпійський рух має своїми завданнями виховувати молодь засобами спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, таким чином, створенню кращого і більш спокійного світу.

Інші новини

ukУкраїнська