В Мінмолодьспорту обговорено правове регулювання адаптації спортсменів з АР Крим, Донецької та Луганської областей

27/01/2015

26 січня 2015 року відбулася семінар-нарада Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України із федераціями з олімпійських видів.

Участь в нараді взяли перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, представники федерацій з олімпійських видів спорту, Мінмолодьспорту, експерти та фахівці в галузі фізичної культури та спорту.

Нарада відбувалася з метою обміну досвідом і узгодженням спільних дій щодо стратегії національних федерацій з олімпійських видів спорту у питаннях міжнародного трансферу спортсменів та адаптації спортсменів із АР Крим, Донецької та Луганської областей.

У ході наради було обговорено правове регулювання адаптації спортсменів з АР Крим, Донецької та Луганської областей, питання міжнародного трансферу спортсменів та презентовано моніторинг порушень Правил та Регламентів Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Крім того, перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул поділився думками щодо вдосконалення деяких аспектів співпраці Національних федерацій з олімпійських видів спорту із Міністерством молоді та спорту України, а саме:

– розподіл фінансування за рейтингом.

– присвоєння спортивних звань.

– консолідований залік.

– пілотний проект з делегування повноважень національними спортивними федераціями.

За результати обговорення учасники семінар-наради отримали відповіді на запитання, які їх хвилюють, обмінялись ідеями, пропозиціями та прийняли відповідні рішення.

dsmsu.gov.ua

Інші новини

ukУкраїнська