Визначилися переможці чемпіонату області з черліденгу

05/03/2015

1 березня 2015 року у місті Львові завершився чемпіонат області з черліденгу. Змагання відбулися у спортивному залі загальноосвітньої школи № 34 м. Львова (вул. Замкнена, 8).

Організатори змагань – управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Львівський обласний осередок Всеукраїнської федерації черліденгу груп підтримки спортивних команд за підтримки відділення НОК України у Львівській області. Головний суддя чемпіонату – Наталія Блажко (м. Львів).

У чемпіонаті взяли участь 35 спортсменок у трьох вікових групах –  діти, юніори та дорослі. Усі спортсменки представляли спортивні секції міста Львова. Учасниці змагалися у 6 видах програми: чер-данс-джаз соло, чер-данс-джаз дует, чер-данс-фрістайл соло, чер-данс-фрістайл дует, чер-данс-фрістайл квартет, чер-данс-фрістайл команда.

Суддівська колегія відзначила високий спортивно-технічний рівень таких учасниць: Ганна Кручок, Гриценко Катерина, Прокопенко Ганна, Яна Кирилейза, Ярина Мокряк, Вікторія Вусатюк, Віта Стоділка.

Результати чемпіонату області з черліденгу 2015 року:

Вікова категорія – дорослі:

чер-данс-джаз соло:

1. Кручок А.

2. Гриценко К.

3. Прокопенко А.

Вікова категорія – юніорки:

чер-данс-джаз соло:

1. Кирилейза Я.

2. Кістечко Ю.

3. Дорош Я.

чер-данс-джаз дует:

1. Даценко А. / Подлєсна С

2. Кирилейза Я. / Кістечко Ю.

3. Мокряк Я. / Дорош Я.

чер-данс-фрістайл соло:

1. Мокряк Я.

2. Подлєсна С.

3. Даценко А.

чер-данс-фрістайл квартет: 1. Даценко А., Подлєсна С., Дорош Я. Мокряк Я.

чер-данс-фрістайл команда: 1. Подлєсна С., Кирилейза Я., Даценко А., Мокряк Я., Кістечко Ю., Дорош Я.

Вікова категорія – діти:

чер-данс-джаз соло: 1. Вусатюк В.

чер-данс-фрістайл соло: 1. Стоділка В.

чер-данс-фрістайл дует:

1. Вусатюк В. / Сисюк Я.

2.Льода С. / Грабова М.

3. Білас Р. / Сірак Д.

4. Кравченко І. / Назарова М.

чер-данс-фрістайл команда: Ониськів К., Сиротин М., Петрів В., Гук Є., Гулювата С., Сіницька О, Тетерич О.

Довідково:

Черліденг – вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика). Черліденг зародився в США в 1870-і роки і набув найбільш широкого поширення до середини XX століття.

Черліденг можна розділити на два основних напрямки

1. змагання команд за програмами, підготовленими за спеціальними правилами;

2. робота зі спортивними командами, клубами, федераціями для виконання наступних завдань: залучення глядачів (вболівальників) на стадіони і в спортивні зали з метою популяризації фізкультури і спорту, здорового способу життя; створення сприятливого морально-психологічного клімату на стадіоні, пом’якшення агресивного настрою вболівальників-фанатів, створення обстановки «позитивного фанатизму» та управління емоціями фанатів; підтримка спортивних команд, що беруть участь у матчі; активізація і різноманітність рекламно-іміджевої роботи на спортивних заходах.

У 1998 році була заснована Міжнародна федерація черліденгу (англ. International Federation of Cheerleading), куди згодом, крім країн-членів Європейської асоціації, увійшла Японія – країна, де в 2001 р. в Токіо відбувся перший чемпіонат світу з черліденгу. Країни, що входять IFC: Тайвань, ПАР, Гонконг, Індонезія, Японія, Малайзія, Філіппіни, Сингапур, Таїланд, Австрія, Данія, Фінляндія, Франція,  Німеччина, Угорщина, Ірландія, Норвегія, Росія, Сербія, Чорногорія, Словенія, Швеція, Україна, Велика Британія, Австралія, Барбадос, Болівія, Бразилія, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка,  Панама, Перу, США, Венесуела, Казахстан, Узбекистан.

Всеукраїнська федерація черліденгу офіційно зареєстрована в нашій країні 24 листопада 2004 року. З 2005 року в Україні щорічно проводяться чемпіонат і Кубок України з черліденгу.

Черліденг – окремий самостійний вид спорту. По ньому проводяться змагання українського масштабу, європейського та світового. Чемпіонати з черліденгу проводяться в декількох номінаціях:

– Чір – елементи спортивної гімнастики та акробатики, побудова пірамід та танцювальні перестроювання під гучні кричалки;

– Данс – спортивні танці з елементами гімнастики, з присутністю пластичності, хорошою хореографії та грації, приголомшливою синхронності;

– Чір-мікс – виступи змішаних команд (жінки і чоловіки);

– Стант – колективне побудова пірамід;

– Індивідуальний черлідер – сольний номер;

– Чір-данс шоу;

– Парні станти

Ольга Ведернікова, управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації

Інші новини

ukУкраїнська