На Львівщині стартуватиме четвертий міжнародний Розточанський марафон Яворів – Любачів

23/04/2015

10 травня 2015 року з центральної площі міста Яворова вчетверте розпочнеться міжнародний Розточанський марафон Яворів-Любачів.

Ці унікальні змагання з бігу на олімпійській дистанції 42 кілометри 195 метрів, які щорічно об’єднують дві сусідні країни – Республіку Польщу та Україну, проводяться вже традиційно: старт та фініш почергово приймають місто Яворів (Україна) та Любачів (Польща).

Відтак цього року марафонці розпочнуть свій довгий біговий шлях на території України, й пробігши шляхами Яворівського району Львівщини та Любачівського повіту Подкарпатського воєводства Республіки Польща, фінішуватимуть на площі Ринок у місті Любачеві.

Вперше передбачається можливість пробігти марафон естафетною командою: три чоловіки та одна жінка, етап довжиною орієнтовно по 10 км.

Серед організаторів марафону: з українського боку – управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Яворівська райдержадміністрація та Яворівська районна рада, відділення НОК України у Львівській області, федерація легкої атлетики Львівської області; з польського боку – повітове староство в Любачеві, Підкарпатське воєводство Республіки Польщі, низка польських бігових осередків.

В попередні роки українсько-польський або польсько-український кордон перетинали марафонським бігом понад 100 осіб.

Зареєструватися для участі у змаганнях можна за посиланням http://timepro.pl/form/2015010/.

За додатковою інформацією звертатися до координатора марафону Ярослава Кондюха (українська сторона) за тел. 097-4114951, 093-9426112. е-пошта: c_ultra@ukr.net. та Йозефа Колодзея (польська сторона) за тел. +48-603-49-00-91.

Олег Кисіль, управління молоді та спорту ЛОДА

Інші новини

ukУкраїнська