Юніорська боксерська збірна України – краща команда Європи

25/05/2015

Відповідно до плану заходів Європейської боксерської конфедерації (EUBC) у місті Львові упродовж 15 – 24 травня  2015 року відбулися поєдинки чемпіонату Європи з боксу серед юніорів.

На рингах на навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України у м. Львові змагалося 213 юних боксерів з 27 країн Європи. У 13 вагових категоріях проведено 200 двобоїв (з тривалістю у 3 раунди по 2 хвилини, з відпочинком  1 хвилина між раундом), які й визначили кращих боксерів-юніорів континенту.

Тріумфальним виявився фінальний день змагань для збірної України, адже за попередніми поєдинками семеро українських боксерів увійшли до фіналу чемпіонату. У фіналі молоді українські боксери зуміли вибороти у важких та яскравих двобоях 4 золоті та 3 срібні нагороди! Саме цей успіх забезпечив збірній команді України перше місце у загальнокомандному медальному заліку.

Друге місце в командному заліку здобули боксери Азербайджану, в активі яких 6 медалей (2 золоті, 2 срібні та 2 бронзові). Третє місце посіла в команда Туреччини – 4 медалі (1 золота, 1 срібна, 2 бронзові).

Організаційний комітет проведення чемпіонату: Міністерство молоді та спорту України, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівська міська рада, Федерація боксу України, відділення Національного Олімпійського Комітету України у Львівській області, управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівська обласна та міська федерації боксу.

Титул чемпіона Європи 2015 року з боксу серед юніорів у складі української дружини вибороли:

48 кг. Артем Дем’яненко – КМС, Донецька обл.

50 кг. Андрій Матяш – КМС, Херсонська обл.

70 кг. Іван Папакін – КМС, Київська обл.

80 кг. Аркадій Карцан – КМС, Хмельницька обл.

Срібні нагороди чемпіонату Європи з боксу серед юніорів 2015 року

з української дружини вибороли:

54 кг. Іван Козяр – КМС, Вінницька обл.

63 кг. Артем Лапін – КМС, Донецька обл.

+ 80 кг. Олександр Гриців – КМС, Львівська обл.

Честь збірної України захищали 13 спортсменів під керівництвом тренерів Олега Малованюка (старший тренер) із Чернівців та Ігоря Пруднікова з Херсона.

Вітаємо українську збірну команду з яскравою перемогою у Львові!

З результатами змагань можна ознайомитися в додатку. тут і фінал тут

Інші новини

ukУкраїнська