Під час «Форуму видавців» відбудеться презентація книги “Хроніки львівського футболу”

09/09/2015

14 липня 1894 року у Львові вперше було проведено історичний матч між футбольними командами, які представляли міста Львів та Краків. З тієї далекої пори минуло вже понад 120 років. Саме про славетне минуле львівського футболу від його початків аж до сьогодення йдеться у новій книзі, яка щойно побачила світ в літературній агенції “Піраміда”.

Автор та головний редактор книги “Хроніки львівського футболу” (Т. 1. Друга половина ХІХ ст. – 1965 рік) Богдан Люпа разом із співавторами – головою федерації футболу Львівської області Ярославом Грисьо та знаним спортивним істориком та львівським журналістом Іваном Яремком саме завершили роботу над першим томом цієї книги.

У ній в легкодоступному, популярному стилі розповідається про початки футболу в Галичині, його формування і розвиток на теренах, які належали свого часу до Австро-Угорської імперії, Польщі, Німеччини та кол. СРСР; про народження, діяльність, успіхи та невдачі футбольних клубів Львова та області – «Поґоні», «Чарних», «Лєхії», «України», «Гасмонеї», «Спартака», «СКА», «Нафтовика», «Карпат» та й інших, менш відомих, але не менш улюблених своїми прихильниками в різних містах та селах Львівщини.

Книга призначена для широкого кола читачів – від футбольних фахівців до численних уболівальників футболу.

Презентація книги “Хроніки львівського футболу” відбудеться 10 вересня, у четвер, в рамках цьогорічного “Форуму видавців” в актовому залі музею етнографії та художнього промислу ІН НАН України (проспект Свободи, 15). Початок о 17 годині.

Запрошуються усі любителі спорту, зокрема футболу, студенти, молодь, гості Львова!

Інші новини

ukУкраїнська