У Львові урочисто розпочалися ХІV традиційні відкриті всеукраїнські молодіжні змагання з боксу на призи Андрія Котельника

02/12/2016

1 грудня 2016 року в залі ТВК «Південний» розпочався ХІV відкритий всеукраїнський турнір з боксу серед молоді на призи Заслуженого майстра спорту Андрія Котельника.

Учасників змагань – провідних 16-17 річних боксерів України з 12 областей України та міста Києва, вітали перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, директор Львівського училища фізичної культури Степан Родак, представник компанії АТБ, віце-президент федерації боксу Львівщини Богдан Дзюнько, а також срібний призер Ігор Олімпіади в Сіднеї, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA, WBO серед боксерів-професіоналів; багаторазовий чемпіон України з боксу, переможець першості Європи Андрій Котельник.

Серед почесних гостей свята – 6-разовий чемпіон світу з боксу за версією WBO Сергій Дзиндзирук, головний тренер збірної України з боксу львів’янин Дмитро Сосновський; чимало відомих тренерів з боксу, ветеранів спорту та уславлених спортсменів.

Змагання проводяться під егідою Міністерства молоді та спорту України, управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Федерації боксу України, федерації боксу Львівської області, федерації боксу міста Львова, Благодійного фонду Андрія Котельника.

Змагання у Львові триватимуть до 4 грудня й саме цього дня об 11 годині розпочнуться фінальні поєдинки боксерів. Вхід для усіх охочих підтримати молодих українських боксерів та повболівати за найкращих у дні змагань – вільний.

Довідка про Андрія Котельника:

Андрій Котельник народився 29 грудня 1977 року у Львові. На любительському рингу провів 150 боїв, з яких 135 виграв. У 2000 році львівський боксер підписав перший професійний контракт із німецьким клубом “Universum Box-Promotions”. Андрій Котельник провів 36 поєдинків на професійному рингу: 31 перемога (13 – нокаутом), 4 поразки, 1 нічия.

Спортивні досягнення:

– інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA, WBO серед боксерів-професіоналів.

– срібний призер Олімпійських ігор 2000 року (Сідней, Австралія);

– чемпіон Кубка Європи 1999 року (Львів, Україна);

– переможець першості Європи серед юніорів 1995 року (Шіофок, Угорщина);

– п’ятиразовий Чемпіон України 1996-2000 рр.;

– заслужений майстер спорту України з боксу.

Нагороди:

– орден за заслуги ІІІ ступеню (6 жовтня 2000) – за досягнення вагомих спортивних результатів на XXVII літніх Олімпійських Іграх в Сіднеї;

– орден за заслуги ІІ ступеню (21 квітня 2008) – за досягнення видатних спортивних результатів, утвердження міжнародного авторитета української школи боксу.

Інші новини

ukУкраїнська