Вероніку Марченко у Львівській Опері привітали етюдом Шопена у виконанні всесвітньовідомої піаністки

19/04/2017

19 квітня у Львові відбулася традиційна церемонія нагородження найкращого спортсмена місяця, організована відділенням Національного Олімпійського Комітету України у Львівській області. Вперше такий захід проходив у Дзеркальній залі Львівського Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

За результатами спільного голосування членів виконавчого комітету обласного відділення НОК та членів колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації найвидатнішим досягненням за підсумками виступів спортсменів Львівщини у березні 2017 року визнано перемогу Вероніки Марченко в індивідуальному турнірі на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука. 8-12 березня ці змагання проходили у французькому місті Віттель. Львів’янка не мала рівних в особистому заліку і допомогла жіночій збірній України здобути «бронзу» у командному заліку.

Урочисту церемонію почали виступом народної артистки України, всесвітньовідомої піаністки Етелли Чуприк. Вона дуже проникливо виконала етюд авторства Фридерика Шопена і отримала за свою майстерність бурхливі оплески від кількох десятків учасників акції.

На запрошення голови відділення НОК Львівщини у церемонії взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. Олег Михайлович назвав перемогу Марченко на європейській першості «видатною подією».

Голова Львівської ОДА відзначив, що Марченко у фіналі Чемпіонату Європи була на голову сильнішою від суперниці-росіянки. «Від такої звістки тисячі наших хлопців на фронті неймовірно раділи. Ця перемога Вероніки додала українцям наснаги», — підкреслив пан Синютка і подякував Вероніці за її важку і успішну працю.

Марченко отримала почесну відзнаку обласного відділення НОК як найкраща спортсменка місяця. А її наставниця – Марія Гавелко – отримала нагороду найкращого тренера місяця.

Голова обласного відділення НОК Юрій Турянський подякував генеральному директору Львівської Опери народному артисту України Василеві Вовкуну за можливість відзначити високі досягнення львівської спортсменки у величному храмі культури.

Василь Вовкун у своєму виступі відзначив: «За всякою перемогою стоїть важкий труд. За успіхом спортсмена стоїть важка праця його тренера». Відтак, пан Вовкун оголосив, що Вікторія Марченко і Марія Гавелко отримують від Львівської Опери спеціальну нагороду: можливість насолоджуватися виставами легендарного театру з ложі почесних гостей.

Окремо привітала лауреатку місяця представниця ПАТ «Концерн Хлібпром» (який є спорсором обласного відділення НОК Львівщини) Юлія Лєбедєва. Вона побажала Вероніці Марченко і її наставниці подальших успіхів на славу українського спорту.

Чисельна група журналістів, які прийшли на відзначення нагородами обласного відділення НОК, ще довго спілкувалася з Веронікою Марченко після закінчення церемонії.

прес-служба відділення НОК України у Львівській області




Інші новини

ukУкраїнська