Четверо спортсменів Львівщини – серед претендентів на участь в зимових Олімпійських іграх-2018

25/05/2017

Цими днями під час засідання Виконкому Національного олімпійського комітету на чолі з президентом НОК Сергієм Бубкою затверджено список 57 українських спортсменів – кандидатів для участі в ХХІІІ зимових Олімпійських іграх 2018 року, що відбудуться в південнокорейському місті Пхьочхан.

Спортсмени, які готуються до чергової зимової Олімпіади, розподілені трьома групами: елітна, провідна, перспективна й представлені у 10 видах: біатлон, гірськолижний спорт, лижні перегони, лижне двоборство, санний спорт, скелетон, сноубординг, стрибки на лижах з трампліну, фігурне катання, фрістайл.

Список спортсменів сформовано відповідно до виконаних кваліфікаційних вимог, затверджених раніше Міністерством молоді та спорту.

Львівщину у цьому списку репрезентують четверо спортсменів –представники гірськолижного та санного спорту,зокрема:

Ольга Книш, 1995 р.н., ” Динамо”, гірськолижний спорт, перспективна група;

Роман Захарків, 1991 р.н., «Колос», санний спорт, провідна група;

Олена Шхумова, 1993 р.н., «Колос», санний спорт, провідна група;

Антон Дукач, 1995 р.н., «Колос», санний спорт, перспективна група.

Зі списком можна ознайомитись за покликом http://noc-ukr.org/olympic/games/pyeongchang-2018/sklad-sportsmeniv-kandidativ-na-uchast-v-igrah/.

Ліцензійний відбір спортсменів для участі в Олімпійських іграх завершиться 15 січня наступного року, а 28 січня передбачена остаточна подача спортивних заявок.

Очікується, що близько 45 спортсменів зможуть представити Україну на головному зимовому форумі чотириріччя у 9-11 видах спорту.

За словами Сергія Бубки, Національний олімпійський комітет з листопада 2016 до лютого 2018 року виплачуватиме 26 стипендій провідним спортсменам з зимових видів для підготовки до Ігор. Загальний обсяг стипендій складає 6 мільйонів гривень.

За інформацію шефа української місії На Іграх-2018 Анни Сорокіної та співголови робочої групи із забезпечення участі в Іграх Миколи Костенка, наразі на майбутніх олімпійських об’єктах проведені всі тестові міжнародні змагання, а українські спортсмени проходять літній період підготовки. Вже починаючи з вересня для представників зимових видів спорту розпочнеться заключна фаза кваліфікаційного відбору для здобуття права на участі в Олімпійських іграх.

Довідково:

XХIІІ зимові Олімпійські ігри відбудуться в м. Пхьочхан (Республіка Південна Корея) з 9 по 25 лютого 2018 року.

Протягом 17 днів близько 2 500 спортсменів з 90 країн світу розіграють 102 комплекти нагород у 15 зимових олімпійських видах спорту.

аїн світу розіграють 102 комплекти нагород у 15 зимових олімпійських видах спорту.

Інші новини

ukУкраїнська