В ЛОДА нагородили львівських плавців, які тріумфували на чемпіонаті України

12/04/2018

Сьогодні, 12 квітня, у приміщенні ЛОДА нагородили львівських плавців, які тріумфували на чемпіонаті України з плавання серед юнаків. Нагороди від ЛОДА, НОКу України у Львівській області та обласної федерації плавання отримали юні олімпійці та їхні тренери.

Про це на своїй сторінці у facebook повіломив голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський.

Нагадаємо, Львівська збірна команда з плавання, яка неочікувано для всіх суперників стала одним з беззаперечних лідерів на чемпіонаті України з плавання серед юнаків, що проходив з 26 по 29 березня 2018 у Броварах (Київська область) здобула перемогу.

Вперше, за часи незалежності України львівським плавцям, завдяки минулорічним високим досягненням вдалось перейти у першу групу областей Федерації України з плавання, та відповідно дебютувати вже у Вищій лізі серед найсильніших плавців з усієї країни.

Спортсмени у чесній боротьбі вибороли 17 нагород, серед них – 11 золотих, 3 срібні та 3 бронзові. Команда плавців із Львівщини стала беззаперечним лідером впродовж усього періоду змагань.

У складі збірної команди Львівської області завдяки тренерським настановам Андрія Шиманського, Андрія Копетчака, Михайла Стадницького, Сергія Абдулаєва, Світлани Абдулаєвої, Тетяни Ромашко, Любов Карпи, Ольги Лаговської та Валентини Квіти, виступали 15 найсильніших плавців Львівщини вибороли І місце в загальному заліку серед найсильніших команд України.

Зокрема, збірну команду Львівської області представляли:

Лукашев Георгій (Аквапарк “ПЛЯЖ”), Городня Марія (Аквапарк “ПЛЯЖ”), Стадницька Ксенія (Аквапарк “ПЛЯЖ”), Данилишин Софія (КДЮСШ ім.Кутенка), Пятночко Юлія (ДЮСШ№2, м. Червоноград), Пятночко Влад (ДЮСШ№2, м. Червоноград), Гірак Анна (ДЮСШ№2, м. Червоноград), Тумоян Кирило (ДЮСШ№9), Жеребецький Юліан (ДЮСШ№9), Жеребецький Денис (ДЮСШ№9), Петричко Віталій (ДЮСШ№9), Горлова Валентина (ДЮСШ№9), Савчук Оксана (ДЮСШ№9), Забурдаєв Станіслав (ДЮСШ№9), Свищ Володимир (Спортлайф)

Найкращі здобутки показали плавці- юнаки, призери та чемпіони України:

– Лукашев Георгій здобув 6 золотих медалей на дистанціях: 1500мв/с; 200мв/с; 400мк/п; 200мбат; 200мк/п; 400м в/с та бронзову нагороду на дистанції 200брас.

Тренери Андрій Шиманський та Андрій Копетчак (Аквапарк “ПЛЯЖ”).

– Городня Марія здобула 5 золотих медалей на дистанціях: 800мв/с; 200мв/с; 400мк/п; 200мбат; 400м в/с; срібну нагороду на дистанції 200м к/п та бронзову медаль на дистанції 100м в/с

Тренери Андрій Шиманський та Андрій Копетчак (Аквапарк “ПЛЯЖ”).

– Стадницька Ксенія здобула 2 срібні медалі на дистанціях: 800м в/с та 400м к/п, а також бронзову нагороду на дистанції 200м брас.

Тренери Михайло Стадницький та Марія Клунікова (Аквапарк “ПЛЯЖ”).

Інші новини

ukУкраїнська