В актовій залі ЛДУФК нагородили кращих спортсменів Львівщини у березні та квітні

24/05/2018

Сьогодні, 24 травня, в актовому залі ЛДУФК відбулося нагородження кращих спортсменів Львівщини за підсумками березня та квітня 2018 року. Окрім спортсменів Соломії Братейко (настільний теніс) та Анастасії Возняк (художня гімнастика), пам’ятні нагороди отримали тренери спортсменок Віктор Дідух та Олена Єресько.

«Почесне звання кращої спортсменки Львівщини у березні Соломія Братейко отримала завдяки перемозі у парному розряді з представницею Польщі на молодіжному чемпіонаті Європи, який проходив з 8 до 11 березня в Мінську (Білорусь). Відзнак на такому рівні українські майстри пінг-понгу не завойовували давно.

Анастасія Возняк стала кращою спортсменкою Львівщини у квітні завдяки успішному виступу на міжнародних змаганнях серії Гран-Прі з художньої гімнастики у Франції, де національна збірна команда України, до складу якої входить львів’янка Анастасія Возняк, здобули три нагороди в групових вправах», – сказав голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський під час нагородження спортсменок.

Окрім відзнак кращих спортсменів та їх тренерів у березні та квітні, за підртимки спонсора відділення Концерну “Хлібпром” вручені і грошові премії. Відділення НОК України у Львівській області також нагородило наших ветеранів спорту, плавців та дітей, які перемогли у конкурсі дитячого малюнку на тему «зимові Олімпійські ігри», а також  сертифікати волонтерів  магістрам ЛДУФК. Серед ветеранів спорту шквал оплесків зірвала «без п’яти» хвилин столітня (!) Броніслава Чечіна (20 серпня їй виповниться 100 років). Пам’ятні подарунки також отримали й інші ветерани – Тамара Левчичова, Микола Нестеренко, Микола Воронін, Роман Мазяк та інші. Останній, до слова, кількома днями раніше святкував свій 75 (!) річний ювілей.

Особливо гучні овації також зірвав наш чемпіон світу з плавання Сергій Сіманков. У віковій категорії 85-89 років він посів три перших місця на дистанціях: – 100 метрів, 50 метрів, 200 метрів – батерфляй; а також посів третє місце на дистанції 50 метрів вільним стилем. Саме за ці результати, а також за участь в міжнародних змаганнях протягом 2017 року Сергій Сіманков був визнаним кращим спортсменом-ветераном 2017 року (за версією НОКу України). Загалом українські ветерани плавання здобули 54 медалі: 15 золотих, 8 срібних, 8 бронзових та 23 малих медалі.

Інші новини

ukУкраїнська