Львівські «Отамани» успішно виступили на Кубку «Чорного моря» з драгонботу

12/06/2018

Львівський клуб «Отамани» успішно виступив на Кубку «Чорного моря» з драгонботу. Престижні змагання відбулися у Южному, що в Одеській області.

«Змагання відбувалися як і у відкритому, так і змішаному та жіночому класах. За головні кубки змагалися 16 команд з усіх куточків України, – каже веслувальник «Отаманів» Дмитро Штикало. – Наш спортивний клуб представили команду в усіх трьох класах. Приємно те, що ми знову усім довели, що є найвитривалішими на довгих дистанціях. У відкритому та змішаному класах на 1000 метрів ми вибороли дві золоті медалі. Як показує практика на різних змаганнях, на довгих та виснажливих дистанціях ми є одними з кращих».

До двох золотих медалей львів’яни додали ще й дві срібні: на дистанції 200 метрів у відкритому класі другий результат показали чоловіки, і на цій же дистанції другою фінішувала команда дівчат.

«Результатом ми задоволені, – продовжує Дмитро Штикало. – Участь на змаганнях у Южному – це підготовка до чемпіонату України, що стартує 29 червня у Києві на Оболонській набережній. Там конкуренція буде сильнішою, оскільки кожна з команд привезе найсильніший склад. Минулого року ми феєрили на чемпіонаті України, оскільки у кожній дисципліні нам влалося здобути золоту медаль. Втім, цього року цей результат повторити буде важче, оскільки змагатимемося не в 20-місних човнах, а в 10-ти. Зважаючи на це, конкуренція буде складнішою».

Довідка:

Драгонбот — це великий 20-місний човен-каное, що має голову дракона та хвіст. Попереду сидить барабанщик, який задає ритм веслярам усього екіпажу. Двадцять веслярів сидять на спеціальних сидіннях, по десять з кожного боку. Офіційні змагання проводяться на дистанціях 200, 500, 1000 та 2000 метрів.

Інші новини

ukУкраїнська