Баскетболісти зі Львова вирушають на Міжнародний турнір до Ізраїлю

19/06/2018

У середу, 20 червня, команда складена в основному з гравців БК «Львів-УАД» розпочнеться боротьбу за найвищі місця у «Friendship games».

Формат цих змагань дещо незвичний, адже на паркеті зустрічаються команди з країн, що мають напружені політичні стосунки чи релігійні розбіжності. Одне з головних завдань, що ставлять перед собою організатори – сприйняття будь-кого, перш за все, як людину, і лише потім як громадянина певної країни.

«Це вже четвертий турнір для нас. У попередні роки ми двічі здобували бронзу та ще один раз були другими. Важко інколи конкурувати з суперниками, адже такі країни, як Хорватія чи Литва завжди привозять хороші склади. Варто згадати й про польську команду, яка теж вміє попсувати нерви. В порівнянні з минулим роком у нас дещо змінився склад: хтось не їде через фінансові причини, інші – через сімейні. Беремо декількох гравців з інших команд, щоб достойно представити Україну. Командам-призерам організатори частково оплачують участь, тому за ціль ставимо потрапити в трійку, щоб і наступного року взяти участь у цих змаганнях», – розповів один з керівників БК «Львів-УАД» Андрій Калічак.

Змагання триватимуть декілька днів, ще частину часу буде відведено на культурну програму та різні заходи для ближчого знайомства спортсменів. Закриття «Friendship games» заплановано на 30 червня.

Інші новини

ukУкраїнська