У Львові нагородили найкращих спортсменів року

01/02/2019

Сьогодні, 31 січня, в одному із найгарніших відпочинкових комплексів Львівщини Park. Art of Rest відділення НОК України у Львівській області провело грандіозне нагородження найкращої спортсменки Львівщини за підсумками виступів у грудні 2018 року. Церемонія нагородження була дещо особливою, адже на ній також оголосили кращого спортсмена та кращу спортсменку Львівщини 2018 року.

Відзнаку кращої спортсменки грудня 2018 року отримала велогонниця Олена Старікова, яка минулого місяця здобула золоту та бронзову медалі на етапі Кубка світу з велотреку та встановила рекорд України серед жінок. Додамо, що нещодавно Олена Старікова стала володаркою Кубка світу сезону 2018/19 в індивідуальному спринті та віце-чемпіонкою у командному спринті за підсумками всіх етапів. Голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський вручив Олені Старіковій спеціальну відзнаку та подарунок-сувенір – поштову марку з її зображенням. Окрім спортсменки пам’ятні подарунки також отримав її тренер Євген Болібрух.

До «Park. Art of Rest» запросили усіх дванадцятьох спортсменів, які визнавалися кращими у 2018 році. Так, на церемонії, окрім Олени Старікової, були присутні: каратист Станіслав Горуна (двічі бронзовий призер чемпіонату Європи та переможець KARATE1 PREMIER LEAGUE – ISTANBUL 2018), художня гімнастка Христина Погранична (срібна призерка ІІІ літніх юнацьких Олімпійських ігор), Дмитро Озимок (дворазовий чемпіон Європи серед юніорів з веслування та срібний призер чемпіонату світу серед юніорів), Софія Прийма (чемпіонка світу з акватлону серед молоді та чемпіонка Європи з крос-триатлону серед молоді), Павло Коростильов (чемпіон Європи та світу, перший український спортсмен, який виборов  ліцензію на Олімпійські ігри 2020 року у Токіо, неодноразовий рекордсмен світу серед юніорів) та тренери майбутніх або чинних олімпійців.
Уся дванадцятка спортивних героїв нашого міста була показана у відеоролику  під назвою «Спортивне сузір’я Львівщини-2018», який презентувало відділення НОК України.

І ось настала мить оголошення кращих з кращих! Мить, що хвилювала багатьох, адже імена переможців, яких було обрано шляхом голосування членів виконкому відділення НОК України у Львівській області, тримали в секреті до самісінької церемонії нагородження.

Отож, почесне звання «НАЙКРАЩА СПОРТСМЕНКА ЛЬВІВЩИНИ 2018 РОКУ» отримала АЛЛА ЧЕРКАСОВА – чемпіонка світу з вільної боротьби. Нагороду за Аллу, яка через щільний графік підготовки, не змогла бути присутньою, забрав один з її тренерів Андрій Пістун. Без подарунків не залишили й наставника славетної борчині.

Звання «КРАЩИЙ СПОРТСМЕН РОКУ» отримав ПАВЛО КОРОСТИЛЬОВ. Разом з Павлом гучними оплесками та цінними подарунками вітали його тренера й тата Сергія Коростильова.

Приємно, що на урочистий захід завітало чимало відомих людей: керівники управління спорту міста та області, депутати міської та обласних рад, керівники спортивних федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, відомств та установ та інші особистості, чиї професійні досягнення також заслуговують на повагу. Додамо, що усі вони були не з порожніми руками, отож, номінанти отримали дипломи та цінні подарунки. І вже традиційно гарні пам’ятні подарунки забезпечили партнери відділення НОК України: Концерн ХлібпромТЦ “СКРИНЯ”Наливки зі Львова, Моршинська, Peak Sport Ukraine.
Поряд зі спортсменами відзначили й представників львівських ЗМІ – переможців Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська», яких нещодавно у Києві вітав президент НОК України Сергій Бубка, а сьогодні відзнаки вручав й голова відділення НОК України у Львівській області. Наталія Васьо отримала відзнаку «Найкращий спортивний журналіст Львівщини 2018 року», а ТРК Західний – «Найкраща циклічна спортивна телепрограма Львівщини 2018 року».

Інші новини

ukУкраїнська