Діти-переселенці зі Сходу взяли участь у проекті НОК України #OlympicLab

03/02/2019

Юрій Турянський – голова відділення НОК України у Львівській області, Віра Передерій – майстер спорту України міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні та Олександр Товстоног – майстер спорту з важкої атлетики, член обласної федерації з важкої атлетики, спортивний суддя національної категорії познайомили дітей-переселенців та їх родини з важкою атлетикою та заохотили до занять спортом.

3 лютого на базі Львівського Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького (с/з СК Епіцентр) за підтримки Coca-Cola Foundation освітньо-інтерактивний проект НОК України #OlympicLab у модулі «здоровий спосіб життя – спорт», організатором якого є відділення НОК у Львівській області .

Саме у ці дні, з 1 по 3 лютого, у спортивній залі проходив відкритий Кубок з важкої атлетики пам’яті олімпійського чемпіона, Заслуженого майстра спорту Петра Короля. Отож, юні учасники #OlympicLab та їх батьки стали гостями і глядачами турніру.

Першим до присутніх звернувся голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський:

«Дорогі наші гості з Донецької та Луганської областей, тепер вже львів’яни, ми щиро раді вітати вас у цьому залі. Петро Король, на честь якого проводиться турнір, був чемпіоном ХХІ Олімпійських ігор у Монреалі, триразовим чемпіоном світу, чемпіоном Європи та встановив три світові рекорди та 30 (!) рекордів України. Ми хочемо познайомити вас з цим видом спорту – важкою атлетикою. Сьогоднішній наш проект називається #OlympicLab, модуль «здоровий спосіб життя – спорт», і саме ті, хто займаються спортом, є здоровими, сильними, міцними, вони правильно харчуються, не мають шкідливих звичок і роблять добрі справи».

Олександр Товстоног детальніше розповів присутнім про вид спорту, про важкоатлетів, їх спосіб життя і про те, як стають чемпіонами та запросив вболівати за учасників змагань.

Фіналістка Олімпійських ігор та член комісії з олімпійської освіти Міжнародного олімпійського комітету Віра Передерій подякувала Юрію Турянському за те, що завжди підтримує усі заходи та ініціативи щодо поширення олімпійських ідеалів та принципів, залучення молоді до олімпійського руху, пропагування здорового способу життя, а також закликала діток займатися спортом: «Якщо вам сьогодні сподобається важка атлетика, ви можете одразу записатися на секцію, звернувшись до Олександра Товстонога».

Діти та їх батьки отримали пам’ятні подарунки від відділення НОК України та гарний настрій і позитивні враження від перегляду змагань, до того ж, гаряче вболівали та підтримували спортсменів.

Інші новини

ukУкраїнська