НОК Львівщини нагородив найкращих спортсменів та тренерів за підсумками окремих місяців

14/03/2019

Сьогодні, 14 березня, у відпочинковому комплексі Park. Art of Rest відділення НОК України у Львівській області нагородило найкращих спортсменів та тренерів Львівщини за підсумками виступів у січні та лютому 2019 року. На урочистий захід завітало чимало відомих людей: керівники управління спорту міста та області, депутати міської та обласних рад, керівники спортивних федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, відомств та установ, титуловані спортсмени.

Вперше в історії нагородження звання найкращого спортсмена другий місяць поспіль отримала та сама людина.  Найкращою спортсменкою січня 2019 року стала велосипедистка Олена Старікова. Таку ж відзнаку одержала Олена й у грудні 2018 року. Нагадаємо, що у грудні минулого року Олена Старікова перемогла на ІІІ етапі Кубка світу  у гіті,  а у січні на двох заключних етапах Кубка світу виборола 2 місце в спринті та 2 місце в командному спринті.  Відтак за підсумками усіх етапів посіла перше місце у спринті та друге місце у командному спринті в загальному заліку Кубка світу.  Того ж місяця НОК України назвав Олену Старікову найкращою спортсменкою країни. А нещодавно талановита велогонниця  здобула срібну нагороду на чемпіонаті світу у гіті на 500 м, яка стала першою з 2008 року медаллю чемпіонату світу з велотреку у скарбничці української збірної! Тренера Олени – Євгена Болібруха назвали найкращим тренером січня 2019 року (відповідно, й грудня 2018р.).

Олена Старікова та Євген Болібрух стали першими володарями ексклюзивних відзнак нового зразка,  розроблених митцем Володимиром Герасимом для нагородження найкращих спортсменів та тренерів  Львівщини 2019 року.

За підсумками лютого 2019 року виконком відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області відзначив декількох володарів титулу «Найкращий спортсмен місяця». Лауреатами стали –  каратистка Катерина Крива та двійка санкарів Стахів Ігор / Лисецький Андрій.

Катерина Крива та її тренер Ігор Богдан звання найкращих здобули завдяки срібній нагороді, яку каратистка виборола на другому етапі “Premier League. Karate 1”, куміте, вагова категорія 50 кг (15-17.02, м. Дубай, ОАЕ).  Саме на “Premier League. Karate 1” спортсмени заробляють очки для ліцензії і участі в Олімпійських Іграх-2020 та Європейських іграх-2019.  Це друга почесна відзнака Катерини Кривої. Титул найкращої спортсменки місяця на Львівщині дівчина вже отримувала у травні 2017 року (тоді ж була визнана кращою в Україні).

Ще одними лауреатами номінації «Найкращий спортсмен місяця» стали санкарі Стахів Ігор та Лисецький Андрій, які в  екіпажі-двійці у лютому посіли третє місце  в загальному заліку національного Кубка світу сезону 2018/2019 серед чоловіків (за підсумками дев’яти етапів). Тренери санкарів Тарас Гарцула та Іван Баїк отримали відзнаки найкращих тренерів.

Герої спортивних місяців, крім ексклюзивних відзнак та подарунків-сувенірів – поштових марок з їх зображенням, отримали грошові премії від  спонсора – Концерну Хлібпром та солодкі подарунки від Андрія Іонова – одного із засновників мережі вишуканих ресторанів «Veronika Family». Долучилися до організації заходу й інші партнери відділення НОК України – ТЦ “СКРИНЯ”, Наливки зі Львова, ТМ Моршинська.

Спортсмени та тренери тепло подякували відділенню НОК Львівщини та особливо його голові –  Юрію Турянському за «свято, яке завжди чекають», – як зазначила Катерина Крива. А її тренер та президент Львівської обласної федерації карате Ігор Богдан додав:

«Дякуємо за це високе визнання.  І спортсмени, і тренери за свої результати  потребують уваги, адже, якщо ми бачимо, що нас цінують і відзначають – це спонукає прагнути до ще більшого. Хочу привітати всіх номінантів на титул найкращого спортсмена місяця, ви – молодці, бо спорт – то нелегка робота. Багато хто хотів би зараз бути тут, на нашому місці, і я бажаю їм досягнути цього».

Додамо, що на урочистій церемонії голова відділення НОК Юрій Турянський привітав ювілярів січня-лютого 2019 року. Вітання та подарунки отримали:

– Павло Редько та Роман Карбівник – ветерани спортивного руху, видатні організатори спорту Львівщини, які свого часу першими серед представників веслування привезли до Львова медалі європейського та світового ґатунків та які тривалий час виступали в одному човні, а зовсім недавно обидвоє відзначили свої 75-річні ювілеї;

– Євген Приступа – ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професор, якому нещодавно виповнилося 60;

– Володимир Левків – професор, проректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, президент федерації волейболу Львівщини, який відсвяткував 50-річчя

– і наймолодший, але титулований ювіляр, олімпійська надія Львівщини –  каратист Станіслав Горуна, якому виповнилося 30 років

Підготувала Наталія Васьо,  http://www.noc.lviv.ua

Інші новини

ukУкраїнська