Борчині Оксана Лівач та Алла Черкасова – найкращі спортсмени Львівщини за підсумками квітня

02/05/2019

Виконком відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області назвав найкращих спортсменів місяця за підсумками виступів у квітні 2019 року. Більшістю голосів квітневими лауреатами  обрано одразу двох спортсменок – Оксану Лівач та Аллу Черкасову, які у звітному місяці стали чемпіонками Європи серед жінок.

На чемпіонаті Європи-2019 з боротьби, який відбувся в румунському Бухаресті впродовж 8-14 квітня, 21-річна Оксана Лівач принесла Україні перше золото, виступаючи у вазі до 50 кг. Трохи раніше, на початку березня, Оксана стала ще й чемпіонкою Європи серед жінок до 23 років.

29-річна Алла Черкасова здобула золото борцівського Євро у ваговій категорії до 68 кг.  Нагадаємо, що за торічні досягнення Відділення НОК України у Львівській області назвало Аллу найкращою спортсменкою 2018 року на Львівщині. А на  всеукраїнській церемонії «Герої спортивного року-2018»  Аллу  визнали “Сенсацією року”. У 2018 році Алла стала чемпіонкою світу, а у 2019 виборола й перше у своїй кар’єрі золото чемпіонату Європи серед жінок. Отож, тепер борчиня – чинна чемпіонка Європи та світу!

Додамо, що жіноча збірна України з вільної  боротьби посіла перше місце в командному заліку чемпіонату Європи.

Відповідно тренери борчинь також отримали звання найкращих – це Андрій Пістун, Олексій Мельник (наставники Черкасової Алли) та Андрій Стадник (тренер Оксани Лівач).

Нагородження найкращих спортсменів та тренерів Львівщини відбудеться 7 травня об 11 годині у відпочинковому комплексі Park. Art of Rest (вул. Вітовського, 43а). На урочистій церемонії  відзначать  ще одного чемпіона Європи-2019 пістолетника Павла Коростильова. Нагадаємо, що Павла було визнано найкращим спортсменом Львівщини за підсумками березня. А  найкращим тренером  березня став Заслужений тренер України  Сергій Коростильов, який змалку тренує Павла.

Ще один львівський пістолетник отримає спеціальну відзнаку. Це Олександр Петрів, який нещодавно  на етапі Кубка світу завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2020.

P.S. Експертна комісія НОК України також ухвалила рішення визнати Оксану Лівач найкращою спортсменкою квітня в Україні, а її наставника Андрія Стадника – найкращим тренером (разом з головним тренером жіночої збірної з вільної боротьби Володимиром Євоновим).

Наталія Васьо, прес-служба www.noc.lviv.ua 

Інші новини

ukУкраїнська