Жанна Наумова – найкраща спортсменка Львівщини за підсумками травня 2019 року

05/06/2019

Виконком Відділення НОК України у Львівській області та олімпійська рада Львівщини визначились з травневим лауреатом. Найкращою спортсменкою місяця стала Жанна Наумова, яка у травні у складі команди перемогла на юніорському Кубку Європи зі стрільби з лука (15-18.05, Словенія).

Кращими тренерами відповідно стали наставники Жанни Наумової Світлана Колядінцева та Олександр Калініченко.

Довідково. Жанна Наумова народилась 7 жовтня 2002 року. Вже з 3-х років її батько (в минулому п’ятиборець) залучив Жанну до  занять спортом.  Дівчина пробувала свої сили у боксі, вільній боротьбі, карате, тхеквондо. В 10 років  почала займатися стрільбою з лука при спортивному клубі Національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом Олександра Калініченка. У 2015 році продовжила заняття у комплексній ДЮСШ СКА 1 у заслуженого тренера України Світлани Колядінцевої. В 2017 році вступила на навчання у Львівське училище фізичної культури. У жовтні 2017 року на чемпіонаті світу в Аргентині особисто виборола ліцензію для участі в Юнацьких Олімпійських іграх в Буенос-Айресі.  З кінця 2017 року входить до складу національної збірної команди України (дорослі).

Торік Жанна Наумова стала переможницею Всесвітньої  Гімназіади у складі команди мікс та здобула бронзову медаль у складі команди; відзначилась бронзою  на юніорському чемпіонаті світу, а також була дворазовою чемпінкою та призеркою чемпіонатів Європи серед юніорок. На Юнацьких олімпійських іграх 2018 року посіла два 9-тих місця –  в особистій та командній першості.

 2019 рік розпочала з перемоги на чемпіонаті Європи в особистому старті та посіла 2 місце у складі команди, і вже у травні здобула командну  перемогу  на юніорському етапі Кубка Європи, за що й була обрана кращою спортсменкою Львівщини. Додамо, що  окрім численних перемог на юнацьких та юніорських  чемпіонатах України, Жанна вже має дві бронзові медалі в особистій першості на чемпіонатах України серед дорослих.

Місце, дату і час проведення церемонії нагородження травневих лауреатів буде повідомлено додатково.

Інші новини

ukУкраїнська