Оксана Чудик зупинилась за крок від медалі на чемпіонаті світу серед юніорів (відео всіх сутичок)

16/08/2019

18-річна львівська борчиня, віце-чемпіонка ІІІ Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року в Буенос-Айресі Оксана Чудик поступилася в малому фіналі за 3-тє місце китаянці Ю Чанг – 4:9 і залишилась без медалі чемпіонату світу з боротьби серед юніорів, який цими днями триває у Таллінні (Естонія).

На цьому турнірі 18-річна борчиня, яка змагалася у ваговій категорії до 65 кг, виграла першу сутичку у Джейли Нагізаде з Азербайджану (1:1, за останньою дією).

1/8 WW – 65 kg: J. NAGHIZADE (AZE) v. O. CHUDYK (UKR)

Після цього програла японці Міва Морікава (0:7).

1/4 WW – 65 kg: O. CHUDYK (UKR) v. M. MORIKAWA (JPN)

Борчиня з Японії в підсумку пробилася до фіналу, у якому здобула перемогу, а Оксана Чудик отримала шанс поборотися у втішних сутичках за «бронзу».

Першу з них виграла у канадки Кеті Ніколь Мюлкей (6:0).

Repechage WW – 65 kg: K. MULKAY (CAN) v. O. CHUDYK (UKR)

А у сутичці безпосередньо за медаль зазнала поразки.

BRONZE WW – 65 kg: O. CHUDYK (UKR) v. Y. ZHANG (CHN)

Таким чином з трьох львівських борчинь на чемпіонаті світу в Таллінні з медаллю додому повертається тільки Марія Винник (у вазі до 50 кг вона виборола «бронзу»). Ще одна наша представниця Вероніка Рябоволова (до 55 кг) покинула турнір вже після першої програної сутички.

Жіноча збірна України стала третьою у командному заліку на чемпіонаті світу в Таллінні. З цим успіхом наших дівчат та їх тренерів вітає голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський.

Інші новини

ukУкраїнська