Юрій Турянський: «Бокс – один із найулюбленіших моїх видів спорту»

17/08/2019

45 років тому, 17 серпня 1974-го, в Гавані (Куба) стартував перший в історії чемпіонат світу з боксу серед любителів. Цю подію для сайту відділення НОК України у Львівській області коментує голова відділення Юрій Турянський.

– Юрію Івановичу, сьогодні річниця початку історії любительських чемпіонатів світу з боксу. Знаю, ви стежите за боксерськими подіями і навіть є учасником однієї із найкращих українських боксерських спільнот у фейсбуці Ukrainian Boxing Group: Слава Україні!
– Так, справді. Бокс – один із найулюбленіших моїх видів спорту. Завжди з насолодою спостерігаю за успіхами наших боксерів, стежу за новинами боксу. Сам я займався боксом в студентські роки, у Дмитра Сосновського (видатний український тренер, багаторічний головний тренер збірної України) в клубі «Гетьман». В ті роки в залі займалися Андрій Котельник, Роман Джуман та інші відомі боксери.


Мені приємно бути особисто знайомим з такими нашими титулованими боксерами-любителями, як Олександр Хижняк, Віктор Вихрист. Недаремно також в липні взяти участь у нагородженні найкращих спортсменів Львівщини легендарні брати Клички.


Взагалі львівська школа боксу дуже потужна. І жаль, що може сьогодні не в найкращих кондиціях наші боксери, але, я думаю, це питання часу. Впевнений, що наші львівські боксери ще дадуть про себе знати на світових аренах.
Якщо говорити про річниці, то хочу при нагоді зазначити, що сьогодні відзначає 76-річчя зірка Голлівуду Роберт Де Ніро. У чудовому фільмі «Скажений бик» він зіграв роль видатного боксера Джейка Ламотту і навіть отримав премію «Оскар» за найкращу чоловічу роль.

Інші новини

ukУкраїнська