“Три роки тому я тільки могла мріяти про такий результат” – Софія Яремчук з особистим рекордом виграла Terni Half Marathon

12/01/2020

Сьогодні, 12 січня, в італійському місті Терні відбувся Terni Half Marathon – міжнародний напівмарафон (забіг на дистанцію 21 км 97,5 м). Участь у змаганні взяли понад 600 учасників, а переможницею стала найкраща легкоатлетка листопада в Україні, львів’янка Софія Яремчук. Окрім перемоги, вона встановила свій особистий рекорд на цій дистанції – 1.10.33.

“Я дуже задоволена своїм виступом і особистим рекордом, – поділилася враженнями з сайтом відділення НОК України у Львівській області Софія Яремчук. – Три роки тому я тільки могла мріяти про такий результат. Зараз для мене він цілком реальний і я відчуваю, що можу бігти значно швидше.

31 грудня 2019 року я бігла важливий старт в Римі – 10 км We run Rome – по дуже складній трасі і мені вдалося оновити свій особистий рекорд на 10 секунд. Після цього старту я знала, що через два тижні можу бігти сильно напівмарафон . Мої останні два старти (а це We run Rome 10 km i сьогоднішній Terni Half Marathon) були “тестом”, як я буду відчувати себе після тренувального збору, який провела в Киргизстані (з 1 до 26 грудня 2019 року). Я можу сказати, що повністю задоволена своїми результатами, своєю роботою яку я провела.

При нагоді хочу висловити велику подяку старшому тренеру збірної України зі спортивної ходьби Денису Тобіасу, який займався всіма організаційними питаннями і допомагав мені на тренувальному зборі, а також масажисту Валерію Кравчуку, який буквально “рятував” мене від можливих травм. І, звичайно, моєму тренеру Фабіо Мартеллі, який завжди підтримує мене, вірить у мене і, оскільки я не член збірної України і не маю жодної підтримки, він фінансово допомагає виїжджати на тренувальні збори, тому що це дуже важливо для майбутніх високих результатів”.

Інші новини

ukУкраїнська