Олімпійська Львівщина активно готується до зустрічі Всеукраїнської естафети НОК України «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020 – 23-06»

09/06/2020

9 червня відбувся черговий етап естафети Олімпійського дня-2020, участь у якому взяли представники південних відділень НОК України. Про свої олімпійські звитяги в електронному режимі інформували Херсонщина, відокремлений підрозділ НОК України в Криму, який наразі тимчасово базується в Києві, Одещина та Миколаївщина.

«Сьогодні естафету приймає південь країни – одразу чотири олімпійські осередки: Кожен з цих чудових регіонів може пишатися своєю славною історію, яскравими здобутками й легендарними іменами», – привітав учасників сьогоднішньої естафети президент НОК, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Відділення НОК України у Львівській області, готуючись прийняти свій етап естафети 12 червня, провело на оглядовому майданчику львівського парку «Високий замок» олімпійську розминку за підтримки команди черлідерів «Львівські янголи».

Окрім голови відділення Юрія Турянського та кількох його заступників, до участі в розминці на відкритому повітрі зголосилися титуловані спортсмени, з поміж яких Сергій Антонов (стрільба з лука), Віра Передерій (художня гімнастика), Станіслав Горуна (карате), Ярослав Зубрицький (баскетбол) та ін., тренери, представники Олімпійської ради Львівщини, керівники обласних федерацій з видів спорту та спортивні журналісти.

Варто зауважити, що цьогоріч НОК України дещо змінив формат святкових заходів Олімпійського дня, проводячи їх у форматі онлайн-естафети. Щодня з одного куточка країни до іншого олімпійські осередки передають естафету, розповідаючи про свій спортивний регіон й збираючи воєдино з окремих букв символічний надпис «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020 – 23-06» та утверджуючи головні ідеї олімпізму.

Пам’ятаймо, світ змінюється, а олімпійські цінності та важливість спорту в нашому житті непохитні. Крокуймо разом до нових життєвих та спортивних звершень – таким було гасло сьогоднішньої олімпійської розминки з нагоди Олімпійського дня-2020 на Високому Замку Львова.

Довідково.
Щороку, 23 червня, на честь заснування Міжнародного Олімпійського Комітету у всьому світі відзначають міжнародний Олімпійський день. З цієї нагоди з ініціативи Національного Олімпійського Комітету України упродовж 3 – 23 червня 2020 року триває всеукраїнська олімпійська естафета «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020» (в електронному форматі), покликана пропагувати спорт, олімпійські цінності, здоровий спосіб життя серед українців й під час якої кожна область презентує свої олімпійські досягнення та олімпійські перспективи, пов’язані з літньою Олімпіадою в Токіо, єдність олімпійського руху з представниками влади, депутатського корпусу та широкої громадськості.

Планується, що до Львова естафета прибуде 12 червня (п’ятниця) від сусідньої Волині й далі естафетна літера буде передана Івано-Франківщині.

Завершення цієї олімпійської естафети буде проведено у Києві, в Олімпійському домі й останнім естафету символічно отримає президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка. А за результатами естафети буде виготовлено звітний відеоролик, який буде передано до Міжнародного Олімпійського Комітету.

Фотозвіт Романа БРУЦЯКА

Інші новини

ukУкраїнська