Відділення НОК України у Львівській області залучене до опрацювання стратегії подальшого розвитку олімпійського руху

03/07/2020

Цими днями в он-лайн режимі за участю президента НОК України, члена Виконкому МОК, Олімпійського чемпіона Сергія Бубки і за головування віцепрезидента НОК, члена МОК, Олімпійського чемпіона Валерія Борзова відбулося засідання робочої групи НОК України, яка опрацювала можливі стратегічні кроки подальшого розвитку олімпійського руху в умовах сьогодення.

До складу цієї групи залучено й представницю відділення НОК України у Львівській області: заступницю голови – відповідального секретаря відділення проф. Оксану Вацебу, яка підготувала низку пропозицій для спільного обговорення.

Варто зауважити, що зі зверненням про проведення глобальної дискусії до Олімпійської родини світу звернувся президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах, щоб разом визначитися, як рухатися далі, яким чином реагувати на виклики, що постали під сучасну пору.

НОК України ініціював проведення подібної дискусії на національному рівні, звернувшись до усіх суб’єктів олімпійського руху з проханням долучитися до діалогу, висловити свої думки та бачення.

Під час засідання Виконкому НОК було створено Робочу групу, яка узагальнила усі пропозиції від суб’єктів олімпійського руху, проаналізувала ситуацію й перспективи в майбутньому, а також опрацювала конкретні рекомендації та ідеї щодо подальших кроків. Сформовані бачення охоплюють блоки щодо сучасних ризиків олімпійського руху, ініціатив та пропозицій до обговорення на рівні МОК, а також олімпійської історії, соціології, освіти для подальшого розвитку олімпізму.

Рекомендації робочої групи НОК України будуть запропоновані для розгляду Міжнародному Олімпійському Комітету та можуть бути інтегрованими в діяльність Національного олімпійського комітету й спрямовані задля стратегічного розвитку українського спорту.

Більше світлин

Інші новини

ukУкраїнська