Сергій ГУК: “До кінця року плануємо провести ще два поєдинки”

21/09/2020

Минулої суботи, 19 вересня, перспективний український боксер-професіонал першої напівсередньої ваги Сергій Гук провів свій третій поєдинок серед професіоналів, у якому здобув третю дострокову перемогу. В польському місті Тарнів вихованець червоноградської школи боксу переміг нокаутом в першому раунді поляка Себастьяна Валаса. По приїзді в Україну він поділився з сайтом відділення НОК України у Львівській області подробицями чергової перемоги, а також розповів, коли слід очікувати його наступних поєдинків.

– Бій завершився на першій хвилині першого раунду, – каже боксер. – Вийшов хороший удар, потрапив супернику по печінці. Не намагався бити жорстко, просто швидкий удар викинув і точно потрапив – суперник скрутився і не захотів далі продовжувати бій.

– Це був твій перший акцентований удар в поєдинку чи прохолили і перед тим?
– Проходили. Хоча я сильно не форсував події. Почав працювати другим номером. Суперник зразу пішов на мене, викидав удари. Але він нічого не потрапляв, я його на джебі тримав. В один момент він відкрився, я змістився в бік і зліва потрапив по печінці.

– Твій суперник до бою з тобою мав одну перемогу і одну поразку. Чи бачив його поєдинки? Чи готувався конкретно до нього?
– Я не готувався конкретно під цього суперника. Готувався під певну дату. Ім’я суперника дізнався за два тижні до бою, але власне про самого суперника інформації не мав.

– Сергію, ти провів уже три поєдинки на професійному ринзі. Вже потроху відчуваєш смак профі-боксу?
– Звичайно, потроху призвичаююсь, змінив тактику ведення бою. В перших двох боях було більше сумбуру, зараз вже спокойніше вийшов, по-професійному. Менше викидав ударів. Перший швидкий удар провів і зразу точний.

– Цей вечір боксу організовувала не промоутерська компанія Wach Boxing Team, за яку ти виступаєш, а інша – KnockOut Promotions…
– Так, проводила турнір компанія KnockOut Promotions. Wach Boxing Team з ними співпрацює.

– Чи були на цьому вечорі боксу українські вболівальники? Можливо, підтримував тебе хтось з України?
– В мене багато друзів вже є в Польщі, які приїхали мене підтримати. За KnockOut Promotions виступає Федір Черкашин, який родом з України. Він був на вечорі боксу. Так що підтримка була.

– Готувався до цього бою, як і до попередніх?
– Так, в Червонограді під керівництвом Івана Хом’яка і Віктора Антіпова. За чотири дні до бою поїхали в Польщу.

– Можливо, є якась інформація щодо наступного бою?
– До кінця року плануємо провести ще два поєдинки. Основний бій має бути 4 грудня. Wach Boxing Team буде проводити турнір. В мене там буде, швидше за все, і суперник серйозніший від тих, з якими я вже боксував. І в кінці жовтня орієнтовно планується ще один мій бій.

– Чи були глядачі на цьому вечорі?
– Так, були. Є обмеження, звісно. Глядачі сиділи через одне сидіння. Але було багато вболівальників. В Європі вже бокс повертається після корона-паузи. Боксувати з глядачами набагато приємніше, ніж без них. Є підтримка, і атмосфера зовсім інша, ніж тоді, коли боксуєш при порожніх трибунах.

Василь ТАНКЕВИЧ, сайт відділення НОК України у Львівській області

Інші новини

ukУкраїнська