«Олімпійська книга» мандрує студентськими бібліотеками Львівщини!

01/03/2021

Відділення НОК України у Львівській області дарує олімпійську книгу студентам Львівського вищого професійного училища харчових технологій.

Нещодавно у цьому навчальному закладі відбувся міжстудентський турнір з футболу, присвячений пам’яті загиблого у 2015 році харків’янина Данила Дідика. 15-річний юнак загинув внаслідок вибуху під час патріотичної ходи в річницю перемоги Революції Гідності. Данило виступав на захист єдності та незалежності України після початку російської агресії проти України 2014 року, брав участь у акціях за цілісність України. Він має бути прикладом для своїх однолітків та молодого покоління загалом. Саме тому в училищі харчових технологій таким чином долучилися до вшанування пам’яті Героя.Нагороджувати спортсменів запросили представників Відділення НОК України у Львівській області разом із українським санкарем, учасником юнацьких та дорослих Олімпійських Ігор, найкращим спортсменом Львівщини за підсумками грудня – Антоном Дукачем. Олімпієць привітав футболістів та вручив їм подарунки спеціально від Відділення НОК України у Львівській області.Окрім цього, представники Відділення разом з Антоном Дукачем завітали до студентської бібліотеки, де вже існує куточок з олімпійською літературою. Для того, щоб ще більше доносити олімпійські цінності до студентів, поглибити їхні знання про історію олімпійського руху та олімпійські види спорту, у бібліотеку навчального закладу від Відділення НОК України у Львівській області було передано книгу «Олімпійське сузір’я України».«Ми дуже раді, що наша олімпійська бібліотека поповнюється! – зазначає бібліотекарка Львівського вищого професійного училища харчових технологій Березяк Галина Ярославівна. – Я дуже вдячна нашому обласному Відділенню НОКу, адже не кожна бібліотека може похизуватися такою кількістю олімпійської літератури. Зазвичай цим набором книг більше цікавляться хлопці. Приходять, гортають, читають. Дівчата – менше, та все ж, теж питають про ці книги. Багато з видань – це розповіді про життя самих спортсменів, як вони досягали своїх вершин і що траплялося на їхньому шляху. Тобто, як з простих людей стають світовими зірками. Це чудові приклади для нашого юнацтва, те, до чого потрібно прагнути», – зазначає бібліотекарка.
Сподіваємось, що ця література стане у нагоді для студентів, адже і справді, історія олімпізму рясніє іменами видатних спортсменів, які прославляли свої країни та дали гідних приклад для наслідування.

Інші новини

ukУкраїнська