Львівський каноїст Тарас Міщук – бронзовий призер чемпіонату Європи

У німецькому місті Бранденбург, де триває чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное 2014 року, у складі збірної команди України успішно виступив вихованець Львівського училища фізичної культури Тарас Міщук
У складі української каное-четвірки Тарас Міщук (тренери Володимир Дець та Михайло Поцюрко), разом з друзями по збірній команді України Денисом Коваленком, Ельнуром Ахадовим та Дмитром Янчуком, у фінальному запливі здобув бронзову медаль!
Нагадаємо, що Тараса Міщука було визнано найкращим спортсменом Львівщини за підсумками червня 2014 року.

Перше місце посіла збірна Білорусі з результатом 3.17,912, «срібло» вибороли представники Угорщини – 03.19,316, третьою до фінішу прийшла збірна України – 3.20,007.

На Львівщині розпочалося святкування 120–ої річниці українського футболу

13 липня 2014 року, з нагоди відзначення 120-річчя проведення першого футбольного матчу на українських теренах, в Стрийському парку Львова за участю представників обласної влади, спортивної та футбольної громадськості, журналістів Львівщини відбулося покладання квітів до пам’ятника українському футболу.

Участь у покладанні квітів взяли заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний; віце-президент Асоціації футзалу України Юрій Сорочик; начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода; голова федерації футболу Львівської області, член виконавчого комітету Федерації футболу України Ярослав Грисьо; один із ветеранів уславленої команди “Карпати” (Львів), володар Кубку СРСР з футболу Роман Риф’як та інші.

В цей же день відбулося урочисте засідання федерації футболу Львівщини, а напередодні, з нагоди відзначення цієї історичної події, на стадіоні «Розточчя» м.Новояворівська завершився турнір з футболу серед жіночих команд.

Довідково.

Федерація футболу України за матеріалами, наданими львівськими істориками спорту, постановила вважати гру, яка відбулася 14 липня 1894 року у Львові, першим документально зафіксованим футбольним матчем на території України.

В цей день у Львові тривала Загальна крайова виставка, протягом якої відбувалися різноманітні конференції інженерів, літературознавців, гостям міста продемонстрували нову трамвайну лінію, що вела до Стрийського парку тощо. У рамках виставки на полі, що знаходилося у Стрийському парку, відбулася міжміська гра між командами, що представляли спортивно-гімнастичне товариство «Сокіл»Львів проти Кракова.

Матч розпочався 14 липня 1894 року о 17:00. Львів’яни грали у білих футболках та сірих гімнастичних штанцях, а гості — у білих футболках та синіх штанцях. Поєдинок судив професор Виробек з Кракова. На стадіоні місткістю 10 000 глядачів зібралося близько 3 000 людей. Гра тривала 7 хвилин — до першого забитого гола. Цей м’яч провів другокурсник учительської гімназії Володимир Хомицький, який діяв на лівому боці поля.

У 2004 році, з нагоди відзначення 110-річчя від часу проведення першого матчу між футбольними командами з Кракова та Львівського спортивного товариства “Сокіл” у Стрийському парку Львова відбулося урочисте відкриття пам’ятника українському футболу роботи львівського скульптора Ярослава Скакуна.

ukУкраїнська