Естафета олімпійського вогню завітала в комплекс «Ровесник» поблизу Червонограду

30 липня 2014 року, наприкінці ІІІ табірної зміни, по-справжньому було урочисто в оздоровчо-лікувальному комплексі «Ровесник» поблизу шахтарського Червонограду на Львівщині.

В гості до майже 900 школярів, які відпочивають та оздоровлюються у „Ровеснику” на спортивне свято прибули: стипендіат НОК України, учасник трьох зимових Олімпійських Ігор (Сочі, Ванкувер та Турін) санкар Андрій Кісь; заступник директора Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” Валерій Янюк; начальник відділу фізичної культури та спорту Червоноградської міської ради Валерій Гаврилюк, директор оздоровчо-лікувального комплексу „Ровесник” Василь Карвацький та ін.

Кращі юні спортсмени табору, серед яких є діти те тільки зі Львівщини, взяли участь у символічній естафеті з вогнем II Юнацьких Олімпійських ігор, запаливши смолоскип на стадіоні табору.

Відтак, переможці та призери табірної спартакіади та змагань з плавання „Школа плавання” отримали свої перші спортивні нагороди з рук олімпійця Андрія Кіся. Діти були нагороджені грамотами Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та сувенірами від відділення НОК України у Львівській області. Також усі учасники, які навчилися плавати, отримали пам’ятні значки „Я вмію плавати!”

Загалом за чотири табірних зміни протягом канікулярного літнього періоду у „Ровеснику” мають змогу оздоровитися та відпочити понад 3 тисяч школярів з різних регіонів України. Протягом всього відпочинку діти мають можливість скористатися басейном для удосконалення своїх навичок плавання, а ті, хто ще не вміє триматися на воді, – навчитися плаванню у рамках курсу „Школа плавання”. Завдяки цій програмі кількість дітей, які вміють плавати, зростає щозміни більш ніж 200 осіб.

ukУкраїнська