Пішов з життя Віктор Аркадійович Міненко

30 жовтня 2014 року на 68-му році життя передчасно перестало битися серце тренера Львівської школи вищої спортивної майстерності зі стрільби з лука, львів’янина Віктора Аркадійовича Міненка.

Міненко В.А. – майстер спорту СРСР, Заслужений тренер СРСР, Заслужений тренер України.

За роки своєї тренерської роботи підготував 20 майстрів спорту міжнародного класу, серед яких два заслужених майстра спорту України – Маркіян Івашко та Юлія Лобженідзе.

Завдяки плідній праці Міненка В.А. його вихованці неоднарозово підкорювали найвищі призові місця на чемпіонатах світу та Європи, а також були представлені в складі збірної команди України на Олімпійських іграх в Пекіні та Лондоні.

Віктор Міненко – Велика людина, Видатний тренер, який все своє життя присвятив розвитку стрільби з лука та впровадженню олімпійських ідеалів та цінностей.

Ім’я Віктора Аркадійовича Міненко назавжди увійшло в історію стрільби з лука не тільки Львівщини, але й на національному і на світовому рівні.

Колектив управління молоді та спорту спільно з усією спортивною громадськістю Львівщини з глибокою скорботою висловлює щирі співчуття рідним та близьким, друзям та колегам по роботі з приводу непоправної втрати щирої, відвертої, добросердечної людини, високопрофесійного фахівця, надійного чоловіка, батька та дідуся.

Світла та вічна пам’ять !

До Львова на вихідні приїде понад 300 кращих юних дзюдоїстів національного рівня

1-2 листопада ц.р. в приміщенні палацу спорту «Україна» (м. Львів, вул. Мельника, 18) відбудеться 19-й відкритий всеукраїнський турнір з дзюдо на призи видавництва «Світ Дитини» серед юнаків (1998-2000, 2001-2002, 2003-2004 рр.н.), дівчат (2001-2004 рр.н.) та дорослих,  присвячений 100-річчю від дня народження Миколи Лемика.

Слід зауважити, що традиційний всеукраїнський турнір з дзюдо «Світ Дитини» є одним з наймасовіших в календарі федерації дзюдо України, зокрема учасниками змагань у 2013 році було 414 кращих спортсменів, які представляли 33 команди.

Організаторами змагань виступають управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, видавництво «Світ Дитини», та спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву  «Богатир», за підтримки відділення національного олімпійського комітету України у Львівській області та мережі ресторанів «МакДональдз».

Роботу суддівського корпусу змагань очолять Заслужений тренер України, суддя національної категорії, головний суддя змагань – Олександр Бавшин та старший тренер збірної команди Львівської області, суддя національної категорії, головний секретар змагань – Тетяна Гарвилова.

Початок змагань щоденно з – 10.00 год., церемонія урочистого відкриття 1 листопада о 14.00 год.

У цьогорічних змаганнях, згідно попередніх заявок, свою участь підтвердили понад 360 спортсменів з 14 областей України та представники збірних команд Польщі і Словаччини.

До складу збірної команди Львівської область увійшло 30 кращих спортсменів-дзюдоїстів – вихованців спортивних шкіл та клубів області.

Львів’янка Анфіса Почкалова здобула «золото» етапу Кубка світу

На першому в новому сезоні етапі Кубка світу з фехтування на шпагах скарбничка української збірної поповнилася медаллю найвищого ґатунку.
Авторкою золотої нагороди престижного старту, що відбувся в італійському місті Ліньяно, стала наша фехтувальниця Анфіса Почкалова.
У півфіналі та фіналі українка здолала таких іменитих суперниць: срібну призерку лондонської Олімпіади Брітту Хайдеманн та срібну призерку пекінських Ігор Ану Марію Бранзу, чим забезпечила собі перше в кар’єрі «золото» етапу Кубка світу у дорослій віковій категорії.
Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українську фехтувальницю, тренерський склад та національну федерацію з чудовим виступом, побажавши не зупинятися на досягнутому та впевнено йти до нових звершень.

www.noc.ukr.org


Павло Коростильов – шостий лауреат Кубка світу-2014

У м.Габалі (Азербайджан) у ці дні проходить фінал Кубка світу-2014 з кульової стрільби, до участі у якому персонально запрошуються по 12 найсильніших спортсменів у кожному виді олімпійської програми за результатами спортивного сезону.

У стрільбі з пневматичного пістолета 6 місце посів учень 11 класу Львівського училища фізичної культури Павло Коростильов (на фото). У кваліфікації Павло показав найкращий результат – 585 очків, а от у фіналі на початках допустив декілька зривів.

Переможцем фіналу став росіянин Сергєй Червяковскій, який у вирішальній дуелі перестріляв Пабло Карреру з Іспанії 200,4:199,9. Бронзова медаль у китайця Вей Панга.

Серед жінок чернігівчанка Олена Костевич на п’ятій підсумковій позиції.

Слід додати, що з українських стрільців тільки Коростильов іКостевич здобули право змагатись у фінальній частині Кубка, окрім того Павло є наймолодшим учасником цих престижних змагань.

ufk.lviv.ua

Юрій Турянський привітав Андрія Котельника із успішним завершенням професійної кар’єри

Сьогодні, 22 жовтня, т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський зустрівся з видатним українським боксером Андрієм Котельником з нагоди завершення його професійної кар’єри. Керівник області привітав Андрія і його тренерів – Заслуженого тренера України Дмитра Сосновського та Романа Джумана із нещодавньою перемогою на «Арені Львів».

Зазначимо, що останній професійний бій Андрій Котельник провів 4 жовтня на стадіоні «Арена Львів», у якому впевнено здолав грузинського суперника.

Юрій Турянський подякував львівському боксеру за величезний вклад в історію українського та світового боксу, а також відзначив його численні успіхи на любительському й професійному рингах.

«Андрій Котельник є легендарною постаттю у львівському й українському спорті. Чого лише варті срібна медаль Олімпійських Ігор 2000 року в Сіднеї та звання чемпіона світу у професійному боксі. Це все величезні здобутки, які залишатимуться в пам’яті десятиліттями», – сказав Ю.Турянський.

Керівник області також відзначив вагомий вклад тренера Дмитра Сосновського у підготовку висококласних українських боксерів, а також Романа Джумана у підготовку Андрія Котельника до завершального бою.

За словами головного тренера національної збірної команди України з боксу Дмитра Сосновського, надзвичайно приємно відчувати, що керівництво області не забуває про спорт.

«Львівщина – це спортивна область, де бокс не пасе задніх. Ми займаємось своєю роботою – готуємо нових спортсменів. І надзвичайно приємно, що обласна влада не забуває про талановитих представників боксу», – зазначив тренер.

На завершення Юрій Турянський нагородив Дмитра Сосновського і Романа Джумана Почесними грамотами, а Андрію Котельнику вручив годинник «Від голови облдержадміністрації». Гості також подарували очільнику Львівщини боксерську рукавичку на пам’ять про зустріч.

Довідка:

Андрій Котельник народився 29 грудня 1977 року у Львові. На любительському рингу провів 150 боїв, з яких 135 виграв.

У 2000 році український боксер підписав перший професійний контракт із німецьким клубом “Universum Box-Promotions”. Андрій Котельник провів 36 поєдинків на професійному рингу: 31 перемога (13 – нокаутом), 4 поразки, 1 нічия.

Спортивні досягнення:

– інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA, WBO серед боксерів-професіоналів.

– срібний призер Олімпійських ігор 2000 року (Сідней, Австралія);

– чемпіон Кубка Європи 1999 року (Львів, Україна);

– переможець першості Європи серед юніорів 1995 року (Шіофок, Угорщина);

– п’ятиразовий Чемпіон України 1996-2000 рр.;

– заслужений майстер спорту України з боксу.

Нагороди:

– орден за заслуги ІІІ ступеню (6 жовтня 2000) – за досягнення вагомих спортивних результатів на XXVII літніх Олімпійських Іграх в Сіднеї;

– орден за заслуги ІІ ступеню (21 квітня 2008) – за досягнення видатних спортивних результатів, утвердження міжнародного авторитета української школи боксу.

www.loda.gov.ua

Олімпійці Львівського училища фізичної культури поділилися спогадами про Нанкін

16 жовтня у Львівському училищі фізичної культури відбулося незабутнє спортивне свято – зустріч з учасниками ІІ літніх юнацьких олімпійських Ігор. Оваціями вітали спортсмени ЛУФК олімпійського чемпіона з кульової стрільби Павла Коростильова, 5-го лауреата Ігор боксераРоберта Мартона та пістолетницю Поліну Конарєву, яка посіла 8 місце у Нанкіні. Особливо приємно, що і самі олімпійці також навчаються в училищі. УФКівці радо вітали на святі і вчителя кульової стрільби училища, заслуженого тренера України Валентину Коростильову.
Ведучі вечора Олена Наконечна та Наталія Васьорозповіли, що вихованці училища вже були учасниками юнацьких Олімпіад. У 2010 році на І літніх юнацьких олімпійських Іграх бронзовою медалісткою у бігу на 2000м з перешкодами сталаОксана Райта (вип. 2013р.). На цих же змаганнях п’ятиборецьЮрій Федечко (вип. 2012р.) посів 7 місце у змішаній естафеті зі спортсменкою із Сінгапуру. А у 2012 році на І зимову юнацьку олімпіаду у складі олімпійської команди до австрійського містечка Інсбрук делегувалися одразу троє санкарів училища: випускникиОлена СтецківГалина Куречко (2011р.в.) та Анатолій Легедза, який зараз навчається на ІІІ курсі. Анатолій став 7-им лауреатом Ігор. І сьогоднішні учні відділення санного спорту Зоряна Гук(10кл.), Мирослав Левкович та Олена Смага (9кл.) мають реальні шанси вибороти путівки на ІІ зимові юнацькі Олімпійські ігри, які пройдуть 2016 року у норвезькому Ліллехамері. Чого їм і побажали оплесками усі присутні.
А за 4 роки у Буенос-Айресі стартують ІІІ літні ЮОІ, на яких змагатимуться спортсмени 2001р.н. і молодші. Основна частина цьогорічних вступників училища якраз і народилися в ці роки. І в першу чергу для них передавали свій досвід олімпійці, а також згадували, як важко потрапити на Ігри, і скільки багато для цього треба працювати. Можливо ці уроки, які олімпійці винесли з підготовки до Ігор та власне з Нанкіну, допоможуть найменшим спортовцям училища у майбутньому вибороти омріяну юнацьку олімпійську ліцензію.
Трішки поговорили і про історію юнацьких Олімпіад, потім переглянули відео, як у великій чаші Нанкінського стадіону запалили олімпійський вогонь, і, зрештою, поринули у вир нанкінської боротьби. До хронологічного відтворення подій у Нанкіні радо підключилися і олімпійці, яким цей спортивний вечір дозволив ще раз пригадати одні з найкращих днів їхнього життя.
Говорили не лише про перемоги, але і поразки. Роберт Мартон, який програв свій стартовий двобій, вислови надію, що повторить шлях свого кумира, посла ІІ ЮОІ Олександра Усика, який на пекінській Олімпіаді так само програв в чвертьфіналі, а на наступних Іграх у Лондоні став олімпійським чемпіоном.
Та оскільки олімпійські ігри не лише спортивні змагання, а невід’ємною їх частиною є культурно-освітня програма, олімпійці розповіли і про те, що запам’яталось у Нанкіні поза змаганнями.Поліні та Павлові сподобалося знайомство з культурами різних країн: для цього на відповідних майданчиках у олімпійському селищі презентували музичні інструменти, костюми, національні ігри, вироби мистецтва тощо з багатьох країн світу. А Роберт згадав один з днів, коли на такому українському майданчику, китаєць в образі козака танцював гопак, та не надто вдало, і як Олександр Усик, дивлячись на «муки» танцюриста, влаштував справжній майстер-клас з гопака.
Наприкінці вечора Павло Коростильов ще раз зірвав шквал оплесків, коли продемонстрував золоту олімпійську медаль. Діти практично ринулися до Павла – кожен хотів доторкнутися до нагороди, роздивитися її, зважити на долоні, були навіть і такі, хто намагався спробувати медаль на зуб. Медаль переходила з рук в руки, і діти затамовували подих, тримаючи найвищу для кожного спортсмена нагороду. Таким чином, Павло немов передав іншим спортсменами ЛУФК олімпійський дух перемоги. Цей дотик до олімпійського золота назавжди закарбується в їхній пам’яті і серцях, і стане найсильнішим стимулом для подальшого спортивного вдосконалення.
А потім олімпійці роздавали автографи і фотографувалися з усіма бажаючими, яких було чимало. Хочеться сказати нашим олімпійцям «Так тримати й надалі!» і подякувати за незабутнє свято.
Підготувала Наталія Васьо

Павло Коростильов візьме участь у фіналі Кубка світу зі стрільби

З 21 по 28 жовтня місто Габала (Азербайджан) прийматиме найсильніших стрілків на фіналі Кубка світу з кульової та стендової стрільби.

Учасники престижного турніру розіграють 15 комплектів нагород.

В Азербайджані Україну представлятимуть два спортсмени: Олімпійська чемпіонка Афін-2004 та дворазова бронзова призерка лондонської Олімпіади-2012 Олена Костевич та новоспечений чемпіон ІІ Юнацьких Олімпійських ігор в Нанкіні львівянин Павло Коростильов.

Нагадаємо, до фіналу Кубка світу спортсмени потрапляють згідно з рейтингом Міжнародної федерації спортивної стрільби, який формується за підсумками виступів атлетів на етапах світового Кубка.

www.noc-ukr.org

Журналістський конкурс «Україна олімпійська» виходить на фінішну пряму

Майже місяць залишився до завершення прийому робіт на XIV Всеукраїнський конкурс серед спортивних журналістів «Україна олімпійська», який Національний олімпійський комітет України проводить за ініціативи Комісії НОК «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху».

Переможці будуть названі у наступних номінаціях:

  • Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту);
  • Найкраща спортивна газета року;
  • Найкращий спортивний журнал року;
  • Найкраща циклічна спортивна телепрограма;
  • Найкраща циклічна спортивна радіопрограма;
  • Найкраще електронне видання (відділ спорту);
  • Найкращі спортивні журналісти;
  • За відданість олімпійському руху;
  • Дебют в спортивній журналістиці;
  • За найкраще висвітлення участі українських спортсменів в ХХІІ зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі;
  • За висвітлення ролі жінок в спорті.

З умовами конкурсу можна ознайомитись за цим посиланням http://noc-ukr.org/about/projects/konkurs-dlya-zhurnalistiv-

Нагадаємо, що роботи приймаються до 15 листопада включно за адресою: 04071, м. Київ, вул. Хорива, 39-41, Національний олімпійський комітет України (з поміткою КОНКУРС).

Тож, не зволікайте! Країна має знати своїх найкращих спортивних представників засобів масової інформації.

НОК вшанував лауреатів спортивного вересня

Сьогодні в Олімпійському домі відбулося урочисте вшанування найкращої спортсменки та тренера країни за підсумками першого місяця осені.

У вересні лауреатами премії стали представники спортивної боротьби – чемпіонка світу з боротьби Юлія Ткач та її особистий наставник Андрій Пістун.

Статуетку, дипломи та грошові премії найкраща спортсменка та тренер отримали з рук головного олімпійця країни Сергія Бубки.

«Приємно продовжити традицію, яка за ініціативи Національного олімпійського комітету триває вже понад 9 років, і нагородити чергових героїв спортивного місяця. Вдвічі приємніше, що є гарна тенденція. Протягом останніх трьох місяців ми нагороджуємо виключно чемпіонів світу: за підсумками липня вшановували найкращу фехтувальницю світу Ольгу Харлан, за серпень – чемпіона світу з веслування на каное Юрія Чебана, тепер – переможницю світової першості з боротьби Юлію Ткач», – відзначив Сергій Бубка.

У цьому сезоні Юлія Ткач, яка у спортивному світі більш відома за дівочим прізвищем Остапчук, запам’яталася своїми феноменальними виступами на найважливіших міжнародних стартах.

«Ми знаємо Юлю як справжнього бійця. На п’єдестал пошани наша героїня повернулася практично через півроку після народження сина Ярослава», – зазначив президент НОК.

Відзначимо, навесні одразу після повернення з декретної відпустки Юлії вдалося вибороти «бронзу» європейської першості в Вантаа (Фінляндія), а на чемпіонаті світу, що на початку вересня відбувся в Ташкенті, у ваговій категорії до 63кг наша спортсменка принесла рідній країні медаль найвищого ґатунку.

«Отримати звання найкращої спортсменки місяця давно було моєю мрією. Я глибоко вдячна Національному олімпійському комітету за це визнання. Мене переповнюють емоції. Зупинятися на досягнутому не буду! Будемо працювати й надалі задля досягнення нових перемог», – сказала героїня церемонії Юлія Ткач.

Сергій Бубка також підкреслив внесок в успіх борчині її особистого наставника, заслуженого тренера України Андрія Пістуна, який виховав цілу плеяду чемпіонок. «Серед вихованок прекрасного фахівця переможниці та призерки престижних міжнародних та національних змагань найвищого рівня, а саме: учасниця пекінської Олімпіади Оксана Ващук, чемпіонка світу Олександра Когут, бронзова призерка чемпіонату світу Алла Черкасова, чемпіонка Європи Людмила Балушка. Досягнення наших борчинь – яскраве підтвердження високого професіоналізму досвідченого наставника», – додав Бубка.

Андрій Пістун висловив впевненість, що цьогорічні звершення на чемпіонаті Європи та світу Юлії Ткач стануть гарним запалом для досягнення  успіху у боротьбі на шляху до олімпійського Ріо-де-Жанейро.

Президент НОК України висловив щирі слова вдячності за розвиток української боротьби Асоціації спортивної боротьби України на чолі з її президентом, Олімпійським чемпіоном Ельбрусом Тедеєвим.

Додамо, для Юлії Ткач це перше високе визнання Національного олімпійського комітету.

13 жовтня відбулося засідання виконкому відділення НОК України у Львівській області

На засіданні виконкому відділення НОК України у Львівській області, яке зібралося у новому персональному складі й за участі заступника голови Львівської облдержадміністрації Юрія Підлісного, урочисто відзначено кращих спортсменів Львівщини за підсумками серпня та вересня 2014 року. Ними, зокрема, виявилися: майстер спорту міжнародного класу Павло Коростильов (кульова стрільба) – переможець та рекордсмен ІІ літніх Юнацьких Олімпійських Ігор 2014 року (м. Нанкін) й Заслужений майстер спорту Юлія Ткач (вільна боротьба) – чемпіонка світу 2014 року (м. Ташкент), а також їхні особисті тренери.

Цінні подарунки, грошові винагороди й Почесні грамоти голови облдержадміністрації Юрія Турянського, який очолює відділення НОК України у Львівській області й нещодавно обраний до складу НОК України, під гучні оплески членів виконкому, представників спортивної громадськості та журналістів отримала також чимала група спортсменів області, які упродовж двох останніх місяців відзначилися на світовій спортивній арені. Серед них: чемпіони та призери Чемпіонату світу з кульової стрільби Роман Бондарук, Олександр Петрів, Леся Леськів, Наталія Кальниш; бронзові призери Всесвітньої шахової Олімпіади сестри Анна та Марія Музичуки; чемпіон світу з авіамодельного спорту Андрій Умрихін; чемпіон світу з пожежно-прикладного спорту Сергій Присяженко; переможці та призери Кубка світу з гирьового спорту Володимир Андрейчук та Михайло Домінюк; бронзові призери Чемпіонату світу з армспорту Олексій Яцик, Олександр Ільницький, Катерина Шерешкова, Роман Рудницький; чемпіон світу з настільного тенісу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Віктор Дідух.

Не менш гучні оплески звучали й на честь тренерів уславлених спортсменів: Валентини Коростильової; Андрія Пістуна, Юрію Копитка; подружжя Наталії та Олега Музичуків; Любомири Петрів; Вадима Височина, Василя Серединського, Романа Бондарука, Степана Старінського, Богдана Іваницького, Віктора Лаща; Станіслава Чорного, Віктора Маряша, Олександра Дідуха, які також отримали заслужені відзнаки та цінні подарунки.

Під час засідання було розглянуто такі питання порядку денного:

– Про основні підсумки та завдання розвитку олімпійського руху, визначені XXIX Генеральною Асамблеєю НОК України (7 жовтня 2014 року, м. Київ).

– Підсумки проведення на Львівщині Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійський урок-2014» та «Олімпійський тиждень-2014».

Члени виконкому затвердили також програму розвитку олімпійського руху у Львівській області на період 2015-2018 років.

Участь в обговоренні питань порядку денного взяли: перший заступник голови відділення, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода; виконавчий директор відділення Христина Опьола; керівники обласних організацій ФСТ та відомств Роман Шиманський, Віктор Первачук, Ярослав Гаврих, Юрій Собота та ін.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять про видатного тренера зі спортивної боротьби, Заслуженого тренера України Олега Павловича Сазонова, який після складної хвороби помер на 76-ому році життя.

ukУкраїнська