Вітальне слово С.Н.Бубки учасникам семінар-наради

з 29 по 31 липня ц.р. на Львівщині відбудеться семінар-нарада Мінмолодьспорту України з керівниками структурних підрозділів молоді та спорту Донецької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської обласних та відповідних районних державних адміністрацій.

Збірні України зі стрільби з лука у Копенгагені без ліцензій

У столиці Данії 27 липня 2015р. розпочався ліцензійний чемпіонат світу зі стрільби з лука.
Прикро констатувати, але збірні команди України у Копенгагені  вибороти ліцензії на Олімпіаду-2016 не зуміли. У 1/8 фіналу чоловіча збірна у складі вихованців Львівського училища фізичної культури Маркіяна Івашка, Георгія Іваницькогота олімпійського чемпіона Пекіна, харків’янина Віктора Рубана поступилася команді Китайського Тайпею 1:5. Українки (Вероніка Марченко, Катерина Яворська (обидві Львів), Лідія Січенікова (Чернівці) на цій стадії змагань не змогли осилитизбірну Росію – 3:5. Путівки у Ріо отримали перші вісім команд.
У чоловіків це Корея, Тайпей, Китай, США, Австралія, Італія, Іспанія та Нідерланди. У жінок – Корея, Мексика Китай, Колумбія, Грузія, Індія, Японія і Росія. Ліцензії є також у збірних Бразилії як господарів Олімпійських ігор.
Тепер вся надія на Кубок світу, де будуть розіграні ще чотири ліцензії.

Роман Бондарук у Європі четвертий, але з ліцензією

У м.Маріборі (Словенія), де проходить чемпіонат Європи з кульової стрільби, 27 липня були розіграні титули і нагороди у швидкісній стрільбі з пістолета на 25 м.
Чемпіоном Європи у цьому виді стрілецької олімпійської програми став лідер сезону представник Німеччини Олівер Гайс. На другому місці росіянин Алєксєй Клімов, третій – Хорхе Ллямес з Іспанії.
Вихованець Львівського училища фізичної культури Роман Бондарук (вип. 1992р., на фото) зупинився на четвертому місці. У зв’язку з тим, що у призерів змагань олімпійські ліцензії вже були у наявності, єдина ліцензія, яка розігрувалась у Маріборі, дісталась Бондаруку.
Ще один вихованець училища Володимир Пастернак у кваліфікації показав 12-ий результат.
Зате у командній першості у Бондарука, Пастернака та дніпропетровця Дениса Кушнірова – срібні медалі, причому переможцям – збірній Німеччини українці поступилися тільки за додатковими якісними показниками (1742:1742, 59:63).

www.ufk.lviv.ua

ukУкраїнська