Питання доступності споруд фізкультурно-спортивного призначення розглянуто на тематичній нараді голови обласної державної адміністрації

30 жовтня ц.р. під час традиційної щотижневої тематичної наради голови облдержадміністрації О.М.Синютки за участю заступників голови облдержадміністрації, керівників окремих департаментів, представників спортивної громадськості, Громадської ради, науковців Львівського державного університету фізичної культури, експертів відбулося всебічне обговорення проблематики доступності споруд фізкультурно-спортивного призначення для людей з інвалідністю.

Участь в обговоренні взяли начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода, представник Національної Асамблеї інвалідів України у Львівській області; координатор програми НАІУ «Безбар’єрна Україна» Ярослав Грибальський; заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний; начальник Львівського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Мирослав Николаєв; член національної паралімпійської команди України з фехтування на візках, член Благодійного фонду «Серце Лева» Андрій Демчук; провідний фахівець стадіону «Арена-Львів»Олег Гуменний, начальник навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України Руслан Сеник, голова Громадської ради, головний лікар обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Степан Середа, голова правління львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Олександр Ярема та ін.

Для виконання обговорених питань управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації розроблено дорожню карту та поетапні завдання з проведення заходів для поліпшення доступності споруд фізкультурно-спортивного призначення Львівщини.

Мінмолодьспорту закликає національні федерації разом доопрацювати формулу розподілу бюджетних коштів

Міністерство молоді та спорту звернулося до національних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту із пропозицією щодо участі у вдосконаленні формули розподілу бюджетних коштів на наступний рік.

Нагадаємо, що іcнуюча формула розподілу коштів базується на двух основних показниках: результатах, показаних спортсменами на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи серед дорослих та молоді за попередній період, та поточному рівні охоплення видом спорту (статистичних даних щодо кількості тих, хто займається).

На 2015 рік визначено наступне співвідношення розподілу бюджетних коштів між олімпійськими видами спорту:

68% – на літні індивідуальні олімпійські види спорту;
12% – на зимові індивідуальні олімпійські види спорту;
10% – на командні ігрові олімпійські види спорту;
10% від загального обсягу бюджетних коштів спрямовуються у стабілізаційний фонд.

При визначенні розміру бюджетного фінансування для літніх та зимових індивідуальних олімпійських видів спорту використувується наступне співвідношення:
80% коштів – за спортивний результат, 20% – за кількість осіб, які займаються організаційними формами занять.
Для командних ігрових олімпійських видів спорту це співвідношення становить:
60% коштів – за спортивний результат, 30% – за кількість осіб, які займаються організаційними формами занять, 10% – стабілізаційний фонд.

Пропозиції щодо змін у Порядок розподілу на 2016 рік просимо надіслати до 15 листопада нинішнього року сектору з питань реформування sport-reform@i.ua.

Додатково:

Рейтинг розподілу 2015

Лист президентам федерацій

“Спортпанорама” – дивитися онлайн відео випуску за 24 жовтня 2015 року

За підтримки Львівської обласної державної телерадіокомпанії ТРК “Львів” розпочався цикл передач спортпанорама присвячених 25 річчю з дня створення Національного олімпійського комітету України.

“Спортпанорама” – дивитися онлайн відео випуску за 24 жовтня 2015 року

На стартовому етапі фехтувального Кубка світу вихованки ЛУФК дванадцяті

Збірна жіноча команда України з фехтування на шпагах посіла 12 місце на стартовому етапі Кубка світу – 2015/2016, який 23-25 жовтня проходив у м.Леньяно (Італія). У 1/8 фіналу українки поступились збірній США 27:33, а в сітці за 9-16 місця спочатку перемогли Венесуелу 45:35, надалі програли Німеччині 26:35.
У складі збірної виступали вихованки Львівського училища фізичної культури Яна Шемякіна(вип. 2006р.), Анфіса Почкалова (вип. 2009р.), Ксенія Пантелєєва (вип. 2013р.) та тернопільська киянка Олена Кривицька.
У особистій першості Шемякіна на 37 позиції, Кривицька40-ва, Пантелєєва – 75-а, Почкалова – 152-а, Юлія Свистіль(вип. 2014р.) – 184-а.

Чемпіони та призери Європейських ігор в Баку отримають грошові винагороди з обласного бюджету

Спортсменам Львівщини – чемпіонам і призерам І Європейських ігор 2015 року (Баку, Азербайджан) виплатять грошових винагород на суму 290 тисяч гривень. Зокрема, атлети, котрі посіли перше місце , отримають з обласного бюджету по 25 тис. грн, срібні призери – по 20 тис. грн та бронзові – 15 тис. грн. Винагороду з обласного бюджету виплатять і персональним тренерам спортсменів.

Відповідне розпорядження нещодавно підписав перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, що на І Європейських Іграх, які тривали упродовж з 12 – 28 червня 2015 року у столиці Азербайджану місті Баку, національна збірна команда України здобула 46 нагород. У складі збірної спортсмени зі Львівщини вибороли 11 медалей: 2 золоті, 3 срібні та 6 бронзових.

Загалом Україну на цьому престижному спортивному форумі континенту представляли 243 спортсмени у 19 видах спорту. Українські атлети посіли за кількістю здобутих медалей 6 місце, а за золотими нагородами – 8 місце серед 50 країн-учасниць

loda.gov.ua

До Львова на вихідні приїде понад 700 кращих юних дзюдоїстів національного рівня позмагатися за нагороди та титул переможця «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини – 2015»

31 жовтня – 1 листопада 2015 р. в Палаці спорту «Україна» (м. Львів, вул. Мельника, 18) відбудеться ХХ ювілейний відкритий всеукраїнський турнір з дзюдо «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини – 2015».

Наявність таких традиційних змагань є ознакою міста, в котрому справді люблять спорт. Висококласний турнір – це не просто спортивний івент, це візитівка розвиненого і здорового в усіх аспектах мегаполісу, а особливо коли мова йде про найпопулярніших вид спортивної боротьби та одну з найяскравіших дисциплін олімпійської програми  – дзюдо, разом з тим це ціла система виховання певного світогляду в основі, якої лежать не лише фізичні а й філософські підвалини.

1995 року Львів приєднався до почесного переліку міст, що проводять свої традиційні змагання з дзюдо. Саме тоді, 14 жовтня 1995 року, місто Лева приймало перший турнір «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини», участь в якому взяло 260 учасників з 13 областей України.

З тих пір кількість учасників львівського рандорі невпинно збільшується і разом з цим розширюється географія заходу – представники все більшої кількості регіонів України прагнуть вибороти нагороди «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини».

В 2013 році «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини» став знаковим: завдяки високому рівню організації та масовості, змагання було внесено до Єдиного календарного плану спортивних заходів Міністерства молоді та спорту України, а восени 2014 року під своїм куполом Палацу спорту «Україна» зібрав 688 спортсменів, з 16 областей України, серед яких понад 45 призерів та чемпіонів світових і Європейських спортивних форумів з дзюдо.

За попередніми заявками участь у цьогорічних змагання підтвердили 726 спортсменів різних вікових груп з 18 областей України (46 команд) з поміж яких також є представники Донецької та Луганської областей.

Особлива увага на «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини» приділяється змаганням серед наймолодших учасників, адже турбота про прийдешнє покоління і заохочення любові до спорту і здорового способу життя в дітях є однією з провідних місій новітнього українського суспільства. А що може бути кориснішим для дітлахів, ніж активна рухова діяльність, котра допоможе їм рости не тільки як майбутнім спортсменам, а і просто як здоровим і успішним людям. Тому на цьогорічному турнірі усі спортсмени-учасники наймолодшої вікової категорії будуть відзначені пам’ятними нагородами.

Організаторами ХХ ювілейного відкритого всеукраїнського турніру з дзюдо «LVIV JUDO OPEN Світ Дитини – 2015» виступають управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Богатир», за підтримки відділення НОК України у Львівській області, видавництва «Світ Дитини», Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ДТГО «Львівська залізниця», ПС «Україна» та мережі ресторанів «МакДональдз». Титульним спонсором турніру є ПАТ «Львівський холодокомбінат» ТМ «Лімо».

Роботу суддівського корпусу змагань очолять суддя національної категорії, головний арбітр змагань – Руслан Перета (м. Івано-Франківськ) та старший тренер збірної команди Львівської області, суддя національної категорії, головний секретар змагань – Тетяна Гарвилова (м. Львів).

Початок змагань щоденно з – 10.00 год., церемонія урочистого відкриття відбудеться 31 жовтня о 14.00 год.

Контактна особа – організатор та керівник змагань Роман Хім’як

тел. 0673359556, Fax: (032) 2384881, e-пошта: khimyak_1@ukr.net.

Прийняті Антидопінгові правила!

Україна ратифікувала Міжнародну конвенцію про боротьбу з допінгом в спорті (Закон України „Про ратифікацію Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом в спорті ” N 68-V від 03.08.2006) і тим самим прийняла зобов’язання дотримуватися принципів Всесвітнього антидопінгового кодексу (Кодексу), як основи для вживання заходів, передбачених Конвенцією.

1 січня 2015 року набула чинності нова редакція Кодексу.
На основі моделі правил, яку розробила Всесвітня антидопінгова агенція (ВАДА), та з урахуванням положень пункту 22 Кодексу 2015, Національний антидопінговий центр (НАДЦ) підготував проект антидопінгових правил Національного антидопінгового центру (Правила) та направив його на погодження у ВАДА.
25 вересня 2015 року центр отримав лист-підтвердження від ВАДА про те, що Правила відповідають Кодексу.

НАДЦ наказом від  30.09.2015р. № 58  затвердив розроблені Правила та пропонує національним федераціям з видів спорту приєднатися до них

nadc.org.ua

Розпочинається конкурс дитячого малюнку!

Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області і регіональне відділення Олімпійської академії України за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, розпочинають проведення відкритого обласного конкурсу малюнків серед учнівської молоді олімпійської тематики під гаслом «НОК України – 25 років!».

Конкурсні роботи прийматимуться до 1 грудня ц.р. за адресою: м.Львів, вул. ген.Чупринки, 55-а, з поміткою «Конкурс».

За довідками та додатковою інформацією просимо звертатися до виконавчого директора відділення НОК України у Львівській області Христини Опьоли (тел. 238-49-00, 067-466-11-95).

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у конкурсі!

Положення про проведення конкурсу тут

В містечку Великий Любінь на Львівщині втретє відбувся міжнародний дівочий гандбольний турнір

16-18 жовтня 2015 року в спортивному залі Великолюбінської ЗОШ І-ІІІ ст. Городоцького району Львівщини успішно відбувся ІІІ-ій міжнародний турнір з гандболу серед дівчат 2002-2003 р.н.

На змагання прибули гості з Республіки Польща – команди «Колібер» з м.Зажече та «Грифув» з м.Грифув Шльонський та три українські команди: СК «Жидачів» з м.Жидачева, СК «Яворів» з м.Яворова та «Буг» з м.Буська.

На урочистій церемонії відкриття турніру юних гандболісток привітали заступник голови Городоцької райдержадміністрації П. Стахів, який побажав спортсменам перемог, а гостям турніру – гарних вражень від гри та від перебування на Городоччині; директор місцевої школи О. Матківський; староста та депутат Шльонського повіту, тренер Великолюбінської команди В. Фариняк та ін., які вручили усім учасникам сувеніри та подарунки. Завершили урочисту частину танцювальні і вокальні колективи Городоччини.

Ігри проведено за коловою системою у напруженій та цікавій атмосфері. При цьому за активної підтримки місцевих уболівальників п’ять перемог та загальне І місце здобула команда «Верес» з курортного селища Великий Любінь.

Підсумкова таблиця

І місце – команда «Верес», смт Великий Любінь;
ІІ місце – СК «Яворів», м.Яворів;
ІІІ місце – СК «Жидачів», м.Жидачів;
ІV місце – команда «Колібер», м. Зажече;
V місце – команда «Буг», м. Буськ;
VІ місце – СК «Грифув», м.Грифув Шльонський.

З нагоди 25-річчя НОК України у Львові відбулися динамівські змагання на роликових ковзанах

Цими днями у львівському парку “Знесіння” (Шевченківський Гай) відбулися змагання на роликових ковзанах за Кубок Львівської обласної організації ФСТ “Динамо”, присвячені 25-ій річниці утворення Національного олімпійського комітету України.

У цікавих дводенних змаганнях взяли участь 127 вихованців динамівської гірськолижної спортивної школи.

Головний суддя змагань Фаб’як Анна-Марія Василівна.

Ознайомитись з протоколом змагань можна тут

Переможці та призери змагань отримали металі, дипломи, а також сувенірну продукцію від відділення НОК України у Львівській області, а глядачі-батьки безліч позитивних емоцій.

Змагання з баскетболу у рамках обласних комплексних змагань відбулись у місті Самборі що на Львівщині.

17-18 жовтня 2015 року, у місті Самборі, у спортивних залах навчальних закладів, відбулися змагання з баскетболу у рамках обласних комплексних змагань, присвячених Року Андрея та Климентія Шептицьких, за програмою ХХІV спортивних Ігор Львівщини. Захід організовано управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки відділення НОК України у Львівській області.
Змагалися чоловічі та жіночі збірні команди районів області та міст обласного значення, всього 17 команд: 9 чоловічих команд та 8 жіночих (з них – 7 збірних команд районів області та 4 команди з міст обласного значення). Загалом, у змаганнях взяли участь близько 170 учасників.
Переможці та призери змагань були відзначені медалями, грамотами, кубками від Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Переможці отримали пам’ятні футболки від відділення НОК України у Львівській області. Перші місця серед чоловіків та серед жінок виборола збірна команда міста Самбора, другі місця посіли чоловіча та жіноча команди Сокальського району, треті місця – команди міста Червонограда.

Командна першість:
чоловіки
І місце – м.Самбір
ІІ місце – Сокальський район
ІІІ місце – м.Червоноград
ІV місце – Золочівський район
V місце – Старосамбірський район
VІ місце – Миколаївський район
VІІ місце – Самбірський район
VІІІ місце – м.Дрогобич
ІХ місце – Дрогобицький район
жінки
І місце – м.Самбір
ІІ місце – Сокальський район
ІІІ місце – м.Червоноград
ІV місце – Пустомитівський район
V місце – Самбірський район
VІ місце – м.Н.Розділ
VІІ місце – Дрогобицький район
VІІІ місце – Старосамбірський район

В місті Новояворівську завершився всеукраїнський юнацький хокейний «Кубок Галичини»

Вихідними днями 17 та 18 жовтня 2015 року в місті Новояворівську Яворівського району Львівщини успішно завершився цікавий всеукраїнський хокейний турнір «Кубок Галичини» серед кращих юнацьких команд України з Києва, Херсона, Львова.

Цей турнір став своєрідною «генеральною репетицією» перед початком хокейного сезону серед юнацьких команд.

Вирішальний ігровий день подарував усім шанувальникам хокею захоплюючі поєдинки, в яких і було визначено найкращі команди турніру.

Зокрема у боротьбі за перше місце «Галицькі Леви-2001» у впертій атакуючій боротьбі поступилися херсонському «Дніпру» у серії булітів, тим самим ця перемога дозволила юним хокеїстам Херсону стати найкращою командою на «Кубку Галичини».

У боротьбі за «бронзу» «Галицькі Леви-2002» втішили місцевих вболівальників булітною перемогою над столичним «Соколом-2001».

На четвертому та п’ятому місцях опинилися команди «Крижинка» (Київ) та «Сокіл-2001» (Київ).

Організатори відзначили також кращих гравців турніру, якими виявилися:

Олександр Арнополін – «Крижинка» – Київ – кращий воротар;

Артур Чолач – «Галицькі Леви», Новояворівськ – кращий захисник;

Олексій Болотін – «Дніпро», Херсон – кращий нападник.

За активної глядацької підтримки переможців та призерів турніру вітали заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області Оксана Вацеба, віце-президент обласної федерації хокею Михайло Чікаецев та інші.

Результати всіх матчів турніру:

П’ятниця 16 жовтня :

«Галицькі Леви-2001» — «Галицькі Леви»-2002» 4:0

Субота 17 жовтня:

«Галицькі Леви-2001» — «Крижинка» 4:0
«Дніпро» — «Сокіл» 6:1
«Галицькі Леви-2002» — «Крижинка» 5:2
«Галицькі Леви -2001» — «Сокіл» 10:2
«Дніпро» — «Галицькі Леви-2002» 3:2

Неділя 18 жовтня:

«Крижинка» — «Дніпро» 0:4
«Сокіл» — «Галицькі Леви-2002» 1:2 (Б)
«Галицькі Леви-2001» — «Дніпро» 3:4 (Б)
«Сокіл» — «Крижинка» 1:2.

ukУкраїнська