У Сочі Україна представила концепцію власної Олімпійської заявки – Львів-2022

10/02/2014

У головному медіа-центрі Олімпійських ігор у Сочі наша країна представила Міжнародному Олімпійському Комітету, представникам світових засобів масової інформації, спортсменам та вболівальникам концепцію Олімпійської заявки.

У заході взяли участь виконуючий обов’язки віце-прем’єр-міністра України Олександр Вілкул, директор департаменту Адміністрації міського голови Львівської міської ради Андрій Москаленко, президент НОК Сергій Бубка, в.о. Міністра молоді та спорту Равіль Сафіуллін, генеральний директор заявочного комітету Львову-2022 Сергій Гончаров та володарка першої Олімпійської медалі у складі незалежної збірної України Валентина Цербе-Несіна.

«Україна має вдалий та позитивний досвід проведення престижних міжнародних змагань: це й чемпіонат Європи з футболу-2012, минулорічні – чемпіонат світу з художньої гімнастики, європейська першість з баскетболу серед юніорів, світова юнацька першість з легкої атлетики, юнацький чемпіонат світу з боксу та інші. Сьогодні ми даємо старт історичному олімпійському проекту – заявці на право проведення зимової Олімпіади. Ми хочемо та готові провести зимові Ігри-2022 в Україні», – сказав Олександр Вілкул.

Перша українська Олімпійська кампанія – це важливий крок для розбудови не лише спортивної інфраструктури та олімпійського руху України, а й прискореного розвитку країни в цілому, її економіки та соціальної інфраструктури, – відзначив Сергій Бубка. «Сьогодні ми бачимо чудову організацію Олімпійських ігор в Сочі. І ми дуже хочемо, щоб це унікальне свято спорту відбулося в Україні. Ми – спортивна нація і велика спортивна держава. Впевнений, що Олімпійські ігри об’єднають усіх українців», – наголосив головний олімпієць країни.

В свою чергу, виконуючий обов’язки Міністра молоді та спорту Равіль Сафіуллін нагадав, що після проведення в Україні футбольного Євро-2012 кількість дітей, які займаються спортом, збільшилися на 20%. Також він відзначив, що Україна має достатньо часу, аби на гідному рівні підготувати та провести найпрестижніші зимові спортивні старти чотириріччя.

«Львів – унікальне місто зі своїми традиціями та культурою, двері якого завжди відкриті для нових друзів та гостей. Наприклад, під час цьогорічного святкування Різдва кількість туристів у нашому місті складала 250 тисяч з різних куточків світу», – зазначив Андрій Москаленко.

Від імені українських олімпійців Валентина Цербе-Несіна сказала, що наші спортсмени неодноразово доводили усьому світі свою силу та майстерність. «Я мрію, зимова Олімпіада-2022 була проведена в нашій країні. Це неповторне відчуття виступати перед своїми рідними глядачами», – призналася уславлена біатлоністка.

На заході Сергій Гончаров генеральний директор заявочного комітету Львову-2022 презентував концепцію заявки, яка вже 14 березня буде направлена до Міжнародного Олімпійського Комітету.

noc-ukr.org

Інші новини

ukУкраїнська