Школярі Борислава на Львівщині зустрілися з учасником зимової Олімпіади в Сочі Димитром Мицаком

07/04/2014

Нещодавно в приміщенні сесійної зали Бориславської міськради відбулася зустріч з бориславцем, випускником Бориславської державної гімназії, студентом Київського фінансово-правового коледжу, вихованцем дитячо-юнацької спортивної школи з гірськолижного спорту «Динамо» (Львів), одним із кращих українських гірськолижників, чемпіоном України 2013 р. у дисципліні слалом-гігант, учасником І зимових юнацьких Олімпійських ігор 2012 р. в м. Інсбрук (Австрія), дебютантом ХХІІ зимових Олімпійських ігор у м. Сочі 2014 року, першим представником України за останні 8 років у дисципліні супергіганту та наймолодшим учасником цих змагань – Дмитром Мицаком.

В переповненому залі були здебільшого школярі. Вони прийшли познайомитися й привітати свого кумира та земляка зі спортивними успіхами. Дмитро розповів про свої нелегкі кроки у спорті, подякував батькам, дідусеві та всім, хто причетний до його вже вагомого досягнення в житті.

Ведуча Тетяна Тараненко запропонувала переглянути відеоматеріал щодо участі Дмитра на олімпіаді.

Перша вчителька Дмитра Леся Василівна Листопадська поділилася спогадами та розповіла про те, з яким запалом вдивлялася в екран телевізора цього року, аби побачити на арені великого спорту того, кого й досі про себе називає «маленьким Дмитриком».

Міський голова Володимир Фірман привітав бориславського спортсмена з успіхами, зауваживши, що серед імен, яке поповнило список бориславської еліти і, яке з величчю прозвучало на весь світ, тепер є й ім’я Дмитра Мицака. Бориславський міський голова побажав кожному школяру брати приклад і, не полишаючи надії, йти вперед, долати труднощі і досягати поставленої мети: «Вам відкриті всі дороги, вам підвладні будь-які вершини і основне, що визначає ваш шлях – мета, яку ви поставите перед собою».

Також Дмитра Мицака прийшли привітати вихованці Бориславської державної гімназії, його рідного навчального закладу. Як зазначила учениця, вони горді вчитися в установі, котра свого часу була близькою для Дмитра. Свої акробатичні номер для Дмитра виконали вихованці Бориславської ДЮСШ (тренер Георгій Чопик).

Далі подія набула вільної форми. Діти з цікавістю задавали запитання, охочі ставали до спільної фотографії і отримували автограф на згадку.

Інші новини

ukУкраїнська