Оголошені види спорту I Європейських ігор-2015

07/04/2014

Координаційна комісія Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) втретє проінспектувала столицю I Європейських ігор-2015 – Баку (Азербайджан).

Комісія з 16 членів, до якої входить і член Виконкому МОК, президент НОК України Сергій Бубка, оглянули майбутні спортивні об’єкти, обговорили питання підготовки до Ігор, в тому числі медичні та антидопінгові процедури.

За словами президента ЄОК Патріка Хіккі, головна мета Європейських ігор – підвищити продуктивність європейських спортсменів та європейського спорту.

Під час візиту Координаційної комісії були оголошені види спорту, які входитимуть до програми змагань. Окрім олімпійських до неї увійшли і неолімпійські види.

Отже понад 6000 спортсменів з 49 країн Європи змагатимуться у 19 видах спорту: бадмінтон, баскетбол 3х3, бокс, боротьба, велоспорт, водні види спорту (водне поло, плавання, стрибки у воду, синхронне плавання), волейбол, веслування на байдарках і каное, гімнастика (акробатика, аеробіка, стрибки на батуті, спортивна гімнастика, художня гімнастика), дзюдо, карате, легка атлетика, пляжний футбол, настільний теніс, стрільба, стрільба з лука, триатлон, тхеквондо, фехтування.

Зокрема у 8 видах спорту атлети розігруватимуть олімпійські ліцензії на Ігри XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро-2016.

«Ми вражені прогресом у підготовці до Ігор. У нас немає абсолютно ніяких застережень щодо будівництва об’єктів, все йде за планом. Ми не хочемо, щоб Європейські ігри стали точною копією Олімпійських ігор, а намагаємось зробити їх інноваційними», – зазначив Патрік Хіккі.

Наступний візит Координаційної комісії відбудеться на початку вересня.

Довідково:

I Європейські ігри проходитимуть з 12 по 28 червня 2015 року.

Інші новини

ukУкраїнська