Національний олімпійський комітет залучив додатково 3,5 млн. грн. від МОК для українських спортсменів

14/05/2014

Сьогодні вранці Національний олімпійський комітет України отримав позитивну відповідь від президента Міжнародного Олімпійського Комітету Томаса Баха на звернення президента НОК України Сергія Бубки щодо фінансової допомоги на забезпечення участі українських спортсменів в міжнародних змаганнях та тренувальних зборах.

Спеціальний фінансовий транш складає 3,5 млн. грн.

«Ми прагнемо зробити все від нас залежне, щоб забезпечити повноцінну участь наших спортсменів у міжнародних змаганнях та тренувальних зборах. З урахуванням непростої ситуації, яка наразі склалася, докладаємо усіх зусиль, щоб наші атлети могли успішно виступати, прославляючи Україну в світі», – зазначив президент НОК Сергій Бубка.

За словами головного олімпійця країни, отримані кошти будуть використані на фінансування участі українських спортсменів у змаганнях та зборах, адресної допомоги спортсменам, які опинились в скрутному становищі, а також підтримку підготовки атлетів через гранти національним олімпійським федераціям.

Умови та порядок надання допомоги будуть визначені найближчим часом спільно з Міністерством молоді та спорту й національними олімпійськими федераціями.

«Від Олімпійської сім’ї України висловлюю щиру вдячність  Міжнародному Олімпійському Комітету і персонально президенту МОК Томасу Баху за розуміння та підтримку. Він високо цінує досягнення українських олімпійців, постійно цікавиться ситуацією в нашій країні, бажає мирного врегулювання ситуації. Це яскравий приклад олімпійської солідарності».

Інші новини

ukУкраїнська