Школярі Львівщини визначили переможців у “Козацькому гарті”

22/05/2014

У Миколаївському районі Львівської області на базі спортивного комплексу “Ювілейний” Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України за підтримки відділення НОК України у Львівській області відбулись обласні фінальні змагання фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів “Козацький гарт 2014”.

На відкритті змагань учасникам та організаторам змагань зачитали вітальну адресу заступника голови Львівської облдержадміністрації Юрія Підлісного. “У нелегких боях на спортивних майданчиках ви, як справжні козаки та козачки, черговий раз довели, що сила духу та міцний характер долають усе на шляху до поставленої мети. Козацький гарт – це унікальні змагання, адже в них присутній не лише спорт, а й патріотичне виховання молоді, яке особливо необхідне у такий нелегкий для країни час. Змагання, у яких ви берете участь, підтримують командний дух і дають можливість проявити наполегливість, завзятість і волю до перемоги,” – йдеться у вітанні Ю.Підлісного. З вітальними словами до учасників змагань також звернулися начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович; начальник управління освіти Миколаївської райдержадміністрації Роман Сидор; член виконкому відділення НОК України у Львівській області, голова Львівської обласної учнівської спілки Ярослав Гаврих; завідувач сектору молоді та спорту Миколаївської райдержадміністрації Іван Наконечний та інші.

За перемогу у фінальних змаганнях боролися збірні команди загальноосвітніх навчальних закладів в складі кожної із яких було 12 спортсменів. Школярі змагалися у човниковому бізі, стрибках у довжину з місця, стрибках через скакалку, перетягуванні канату, естафеті, а також у конкурсі знавців історії українського козацтва “Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе…”.

У загальному підсумку кращими стали учні Сокальської гімназії. Друге місце посіла команда Миколаївської гімназії, третє – вихованці НВК імені Василя Симоненка зі Львова, четверте – СЗШ №2 м. Новояворівськ, П’ятірку кращих замкнули учні СЗШ №1 м. Червоноград.

Зазначимо, що обласний етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт» організувало Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України з метою формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, поліпшення національно-патріотичного виховання учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Загалом головними завданнями Фестивалю є підвищення рівня фізичної підготовленості та збільшення рухової активності школярів; формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом; відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу.

Інші новини

ukУкраїнська