«Національний олімпійський комітет залучив від ЄОК ще 1,2 млн. грн. для українських олімпійців»

30/05/2014

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка повідомив, що у результаті конструктивного діалогу та співпраці з Європейськими Олімпійськими Комітетами на чолі з Патріком Хіккі вдалося залучити ще 1,2 млн. грн. на потреби українського спорту.

«Основним завданням, яке ставить перед собою Національний олімпійський комітет України – максимальне сприяння вирішенню питань фінансування спорту. На це направлені ті кроки, які були вжиті НОКом та мною особисто протягом останнього часу», – зазначив Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни підкреслив, що Національний олімпійський комітет не лише зберіг всі свої програми, які працюють вже багато років, але й збільшив обсяги фінансування для забезпечення участі національних збірних команд у тренувальних зборах та головних міжнародних змаганнях, зокрема й тих, які будуть відбірковими до перших в історії Європейських ігор, що відбудуться наступного року в Баку, залучивши завдяки своєму авторитету у спортивному світі додаткові значні кошти.

Напрями та порядок використання цих коштів визначаються спільно НОК України, Міністерством молоді та спорту України та олімпійськими федераціями, а процес надання допомоги є прозорим та відкритим.

Сергій Бубка також висловив слова глибокої вдячності від імені Олімпійської сім’ї України Європейським Олімпійським Комітетам та президенту ЄОК Патріку Хіккі: «Дуже приємно, що Європейські Олімпійські Комітети відгукнулися на наше звернення й надали нам таку підтримку. Ми часто обговорюємо з Патріком Хіккі ситуацію в нашій країні загалом і в спорті зокрема. Він неодноразово бував в Україні, чудово знає і високо цінує досягнення українського спорту. Вважаю, що ця допомога – яскрава демонстрація того, що Україна – важливий і повноцінний суб’єкт європейського олімпізму, якому ЄОК надає належної уваги», – відзначив Сергій Бубка.

Інші новини

ukУкраїнська