Незабутнє дитяче спортивне свято „Олімпійське літо” відбулося на Жовківщині

01/07/2014

Цими днями Львівським обласним центром фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” та відділенням НОК України у Львівській області за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації, Жовківської районної державної адміністрації у оздоровчому дитячому таборі „Росинка” в селі Зіболки Жовківського району організовано справжнє свято дитячого спорту в рамках Всеукраїнської акції „Олімпійське літо”.

Під час урочистої церемонії відкриття заходу відбулося символічне пронесення та запалення олімпійського вогню, а також підняття державного та олімпійського прапорів. На пам’ять про тих, хто боронить українську державність та незалежність у військовому конфлікті на сході України прапори були приспущені.

На відкритті виступили та привітали присутніх: учасник трьох зимових Олімпійських Ігор (Сочі, Ванкувер, Турін), стипендіат НОК України, майстер спорту з санного спорту Андрій Кісь; голова Жовківської райдержадміністрації Богдан Юрдига, його заступник Надія Щур, завідувач сектору молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації Ольга Калиновська; директор Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” Вадим Климович; директор табору Лука Павлюк та ін.

Продовжилося дійство «Олімпійською зарядкою», яку провів Андрій Кісь. Окрім дітей, які оздоровлюються в таборі, до зарядки долучилися й усі почесні гості.

Після розминки юні спортсмени мали змогу перевірити себе у різноманітних змаганнях та конкурсах: турнірах з міні-футболу, стрітболу, настільного тенісу та шашок, комбінованих естафетах, а також вікторині на олімпійську тематику та змаганні з фігурного водіння велосипеда. Всього до заходу долучилося 224 дітей з табору. Варто зауважити, що в цьому таборі в маловничих умовах українського Розточчя, відпочивають діти не тільки з західних територій України, а є діти зі східних областей, де тривають військові дії. Мама одного з таких юнаків приїхала разом з ним, й тепер працює вихователькою в цьому таборі. А з 1 серпня планується прийняти у таборі «Росинка» групу дітей зі східних територій, які знаходяться в зоні АТО.

Найкращі були нагороджені медалями, грамотами та кубками від Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх”, а також щоденниками та блокнотами від відділення НОК України у Львівській області.

Інші новини

ukУкраїнська