ІІ юнацькі Олімпійські ігри: підсумки першого дня

18/08/2014

У неділю 17 серпня 2014р. у м.Нанкіні (Китай) стартували ІІ літні юнацькі Олімпійські ігри.
Першу золоту медаль Нанкіна завоювала австралійська триатлоністка Бріттані Даттон. Львів’янка Софія Прийма посіла 22 місце.
Золотий почин для українців зробив плавець з Рівного Михайло Романчук, який переміг на дистанції 400м вільним стилем.
Другу нагороду у скарбничку збірної України поклав дзюдоїстБогдан Ядов, який виборов «срібло» у вазі до 66кг. Богдан – цьогорічний випускник Республіканського УФК. Чемпіоном олімпіади став японець Хіфумі Абі. В змаганнях дівчат у ваговій категорії до 44кг перемогла Меліса Цакмаклі з Туреччини.
Учениця 11 класу Львівського училища фізичної культуриПоліна Конарєва замкнула фінальну вісімку у стрільбі з пневматичного пістолета. А найкраще стріляла у цей день полькаАгата Новак.
Гімнасти розпочали змагання кваліфікацією у багатоборстві. Після першого дня харків’янин Владислав Грико іде четвертим. Окрім того, Грико кваліфікувався до фіналів у вправах на коні та кільцях.
У важкій атлетиці рівних не було китайським атлетам: у юнаків переміг Ченг Менг (в/к до 56кг – 283кг), у дівчат – Хьюхуа Янг (в/к до 48кг – 193кг). Слід зазначити, що перевага господарів над суперниками була вражаючою: Янг випередила срібну призерку на 28кг, а Менг – на 40! Результат китайця – новий рекорд світу для юніорів.
Ще одну золоту нагороду збірна Китаю виборола у змішаній плавальній естафеті 4х100м.
У фехтуванні на шаблях переміг росіянин Іван Ілін, а на рапірах найкраще фехтувала японка Карін Міявакі.
На загал, у перший день олімпійської програми було розіграно 14 комплектів нагород. Медальний рейтинг очолили китайські атлети – у них в активі три золотих і три бронзових медалі. Два «золота» і одна «бронза» у японців. По одному чемпіону підготували Польща, В’єтнам, Росія, Туреччина, Казахстан, Австралія та Україна. Всього представники 26 країн піднімалися на п’єдестал пошани.
Підготував Степан Родак.

Інші новини

ukУкраїнська