директор Львівського училища фізичної культури Степан Родак отримав почесну відзнаку ім. професора Івана Боберського

25/09/2014

24 вересня 2014 року в актовому залі Львівського державного університету фізичної культури вже вшосте була вручена Почесна відзнака імені професора Івана Боберського. Її кавалером став директор Львівського училища фізичної культури Степан Родак. Цю відзнаку засновано Львівським державним університетом фізичної культури до 100-літнього ювілею від Дня заснування СТ «Україна», а також з нагоди 65-річчя ЛДУФК та 20-ї річниці Незалежності України. Положення «Про почесну відзнаку Львівського державного університету фізичної культури» було затверджено Вченою радою університету 24 травня 2011 року.

Почесною відзнакою може бути нагороджена особа, яка має особливі заслуги перед Львівським державним університетом фізичної культури, українським спортом, а також наукові, навчально-методичні та просвітницькі досягнення у царині досліджень української національної фізичної культури та їх популяризацію.

Рішенням Вченої ради Львівського державного університету фізичної культури «Протокол №1» від 16 вересня 2014 року   одноголосно було прийнято рішення  про вручення  Почесної відзнаки ЛДУФК імені професора Івана Боберського Степану Родаку. Народився він  27 вересня 1954 р. у с.Сокільники Пустомитівського  району Львівської обл. У 1971 р. закінчив Сокільницьку  середню  школу із золотою медаллю. 1975 р. закінчив Львівський державний інститут фізичної культури та отримав диплом з відзнакою за спеціальністю «фізичне виховання». Є ініціатором та одним із засновників Української спортивної асоціації – патріотичної громадської організації, яка діяла на теренах Західної України у 90-х роках ХХ ст. Нагороджений почесними знаками «Відмінник освіти України», «За внесок в Олімпійський рух», Почесними грамотами Міністерства молоді та спорту, Національного Олімпійського комітету України, іменним годинником НОК України, грамотами Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради, подякою Національного Олімпійського комітету України. За значний вклад у розвиток фізичноїультури та спорту, високі спортивні результати вихованців Родаку Степану Михайловичу присвоєне почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

Вже традиційно, на відкритті Урочистої церемонії нагородження Почесною відзнакою імені професора Івана Боберського звучав  гімн українських соколів «Соколи-соколи» у виконанні представників хору «Осанна». До вручення Почесної відзнаки був запрошений ректор університету, професор Євген Никодимович Приступа: «Дорога львівська олімпійська родино, з великою приємністю хочу сказати декілька дійсно добрих слів про Степана Родака і подякувати йому за ту плідну працю, яку він веде в училищі фізичної культури. Тому що на Галицькій землі склалося так, що наші  спортсмени досягають великих висот в українському спорті не «завдяки», а «всупереч» всьому. Але я думаю, що ми на правильній дорозі і нам потрібно тільки збільшувати наш потенціал. Степана Михайловича я знаю вже більше 30-ти років і скажу, що це вельми скромна людина, яка має свою тверду  точку зору. Тому, нагороджуючи найвищою відзнакою випускника цього вузу я хочу подякувати йому за величезний досвід менеджерської, управлінської та національно-просвітницької роботи».

В житті моєму було дуже багато нагород, – звертається до всіх присутніх у залі вже кавалер Почесної відзнаки імені професора Івана Боберського Степан Родак, – але сьогоднішня є особлива. Мабуть тому, що це для мене визнання, визнання моєї Alma mater, яку я закінчив 39 років тому. З огляду на прожиті роки, я вважаю, що моє життя вдалося, тому що в мене була одна пасія – спорт. І для мене дуже важливим є те, що я нагороджений саме цією відзнакою.

Урочисто привітали з отриманням нагороди Степана Михайловича перший кавалер Відзнаки імені професора Івана Боберського Мирослав Герцик, представники університету сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, спортивних товариств Львова, вищої школи спортивної майстерності.

МАРІЯ Савич-Станішевська,
культурно-мистецький відділ ЛДУФК

Інші новини

ukУкраїнська