13 жовтня відбулося засідання виконкому відділення НОК України у Львівській області

14/10/2014

На засіданні виконкому відділення НОК України у Львівській області, яке зібралося у новому персональному складі й за участі заступника голови Львівської облдержадміністрації Юрія Підлісного, урочисто відзначено кращих спортсменів Львівщини за підсумками серпня та вересня 2014 року. Ними, зокрема, виявилися: майстер спорту міжнародного класу Павло Коростильов (кульова стрільба) – переможець та рекордсмен ІІ літніх Юнацьких Олімпійських Ігор 2014 року (м. Нанкін) й Заслужений майстер спорту Юлія Ткач (вільна боротьба) – чемпіонка світу 2014 року (м. Ташкент), а також їхні особисті тренери.

Цінні подарунки, грошові винагороди й Почесні грамоти голови облдержадміністрації Юрія Турянського, який очолює відділення НОК України у Львівській області й нещодавно обраний до складу НОК України, під гучні оплески членів виконкому, представників спортивної громадськості та журналістів отримала також чимала група спортсменів області, які упродовж двох останніх місяців відзначилися на світовій спортивній арені. Серед них: чемпіони та призери Чемпіонату світу з кульової стрільби Роман Бондарук, Олександр Петрів, Леся Леськів, Наталія Кальниш; бронзові призери Всесвітньої шахової Олімпіади сестри Анна та Марія Музичуки; чемпіон світу з авіамодельного спорту Андрій Умрихін; чемпіон світу з пожежно-прикладного спорту Сергій Присяженко; переможці та призери Кубка світу з гирьового спорту Володимир Андрейчук та Михайло Домінюк; бронзові призери Чемпіонату світу з армспорту Олексій Яцик, Олександр Ільницький, Катерина Шерешкова, Роман Рудницький; чемпіон світу з настільного тенісу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Віктор Дідух.

Не менш гучні оплески звучали й на честь тренерів уславлених спортсменів: Валентини Коростильової; Андрія Пістуна, Юрію Копитка; подружжя Наталії та Олега Музичуків; Любомири Петрів; Вадима Височина, Василя Серединського, Романа Бондарука, Степана Старінського, Богдана Іваницького, Віктора Лаща; Станіслава Чорного, Віктора Маряша, Олександра Дідуха, які також отримали заслужені відзнаки та цінні подарунки.

Під час засідання було розглянуто такі питання порядку денного:

– Про основні підсумки та завдання розвитку олімпійського руху, визначені XXIX Генеральною Асамблеєю НОК України (7 жовтня 2014 року, м. Київ).

– Підсумки проведення на Львівщині Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійський урок-2014» та «Олімпійський тиждень-2014».

Члени виконкому затвердили також програму розвитку олімпійського руху у Львівській області на період 2015-2018 років.

Участь в обговоренні питань порядку денного взяли: перший заступник голови відділення, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода; виконавчий директор відділення Христина Опьола; керівники обласних організацій ФСТ та відомств Роман Шиманський, Віктор Первачук, Ярослав Гаврих, Юрій Собота та ін.

Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять про видатного тренера зі спортивної боротьби, Заслуженого тренера України Олега Павловича Сазонова, який після складної хвороби помер на 76-ому році життя.

Інші новини

ukУкраїнська