Львівські лучики чемпіони Європи 2015 року зі стрільби з лука в приміщенні

02/03/2015

24 – 28 лютого 2015 року в м. Копер (Словенія) кращі представники лучного спорту України взяли участь у чемпіонаті Європи зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих спортсменів та юніорів. За найвищі нагороди чемпіонату Європи змагалося 253 спортсмени, які представляли збірні команди 36 країн континенту.
Успішно на цих змаганнях виступили представники львівської школи лучного спорту.
Так, в особистому заліку серед чоловіків не було рівних львів’янину Георгію Іваницькому, який впевнено розпочав особисті змагання абсолютною перемогою, не залишивши жодних шансів представнику Німеччини максимально можливим влучанням – три серії по 30 очок, з результатом 6 : 0. Щоб подолати наступного суперника з команди Нідерландів в 1/8 фіналу Георгію знадобилося на одну серію більше – рахунок 6 : 2.
В 1/4 стадії змагань Г. Іваницький впевнено переміг представника збірної команди Росії – Баїра Цибекдоржиєва, здобувши перемогу з рахунком 6 : 0 і знову з максимально можливим влучанням – три серії по 30 очок.
У фінал львівський лучник увійшов, здобувши перемогу над ще одним представником Німеччини Феліксом Вайзером з рахунком у сеті 7 : 3.
З таким же рахунком 7 : 3 у фінальній сутичці з італійцем Массиміліано Мандіа Георгій Іваницький здобуває титул Чемпіона Європи 2015 року зі стрільби з лука серед чоловіків.

На фото: Георгій Іваницький – чемпіон Європи зі стрільби з лука серед чоловіків.

Ще двоє представників збірної команди України Олексій Гунбін (м.Суми) та Антон Ладіков (м.Харків) завершили змагання на 17 місці турнірної таблиці.
В командних змаганнях збірна команда України серед чоловіків посіла 7 місце.
В особистому заліку серед жінок завершили змагання на 9 місці – Анастасія Павлова (Херсонська обл..), яка в перестрілці «10» на «9» поступилась італійці Джулії Маммі, та львів’янка Вероніка Марченко, поступившись з рахунком 3 : 7 представниці Росії – Інні Степановій.
Львів’янка Катерина Палеха завершила змагання на 17 місці.
В командних змаганнях жіноча збірна посіла 5 місце поступившись за вихід у наступне коло змагань збірній команді Білорусії.
В змаганнях серед дівчат – юніорок кращою стала львів’янка Соломія Гнип.
В 1/8 стадії змагань Соломія зустрілась з представницею Білорусії – Дариною Крупко, де здобула перемогу з рахунком 7 : 3.
З таким же рахунком 7 : 3, здолавши представницю Грузії, С.Гнип увійшла до 1/2 фіналу змагань. Півфінальну сутичку з представницею збірної команди Італії Татьяною Андреолі, Соломія завершила на свою користь з рахунком 2: 6.
Відтак у фіналі з німкенею Катаріною Байер, яскравим завершенням фінального сету з максимальним влучанням в останній серії – 30 очок, перемогу з рахунком 7 : 3 та титул чемпіонки Європи 2015 року зі стрільби з лука серед юніорок здобула львів’янка Соломія Гнип.

На фото: Соломія Гнип – чемпіонка Європи зі стрільби з лука серед юніорок.

Ще одна представниця Львівщини Соломія Трапезнікова виборола 5 місце, поступившись за вихід у півфінал Т.Андреолі з Італії. Софія Новіцька з Черкас завершила змагання на 9 місці.
В командних змаганнях за «бронзові» нагороди українські дівчата, програвши два очка в остатній вирішальній серії представницям збірної команди Польщі, посіли 4 місце.
Володарів «бронзових» нагород серед юнаків в наднапруженій боротьбі між львів’янином Олегом Рожком та Марком Рудовим з Німеччини вирішила перестрілка «10» на «10», де стріла останнього на лічені міліметри була ближче до центру мішені, у підсумку Олег Рожко – посів 4 місце.
На 17 місці завершив свої виступи львів’янин Максим Попович. Ще один львів’янин Антон Худа опинився на 33 місці.
Збірна команда юніорів України, здобувши в перестрілці перемогу над збірною командою Польщі, поступилася за вихід до 1/2 змагань збірній Росії й у підсумку посіла 5 місце.
Поповнили нагородами скарбничку збірної команди України і представники стрільби з блочного лука.
Так, в особистому заліку серед юніорок зі стрільби з блочного лука бронзову нагороду до заліку збірної команди України додала юна представниця Львівської області Марія Школьна, яка з рахунком 146 : 145 здобула перемогу над представницею Хорватії Маєю Орлік.

На фото: Марія Школьна – бронзова призерка чемпіонату Європи зі стрільби з блочного лука серед юніорок
Борисенко Олена (Харківська обл.) завершила змагання на 7 місці, Гончарова Валерія (Львівська обл.) посіла – 9 місце.
В командних змаганнях українки, поступившись у фіналі збірній команді Росії з рахунком 227 : 230, посіли ІІ місце.
Серед юніорів у цій категорії кращим серед українців став Роман Говядовський (м. Рівне) – 7 місце, львів’яни Владислав Большаков здобув 9 місце, а Валерій Гончаров опинився на 17 місці.
В командних змаганнях хлопці збірної команди України, поступившись за вихід у фінал збірній команді Італії й подолавши збірну команду Бельгії з рахунком 230 : 226 очок, замкнули трійку призерів – ІІІ місце.
Серед жінок в категорії «Блочний лук» Вікторія Дьякова (м.Київ) посіла 9 місце, одеситка Наталія Бурдейна та киянка Ксенія Шкляр на 17 місці.
В командних змаганнях збірна команда України зі стрільби з блочного лука посіла 4 місце, програвши перестрілку «28» на «29» збірній команді Нідерландів.
Серед чоловіків у цьому виді зброї також ніхто не зумів втрутитись у медальний розподіл. Кращим виявився львів’янин Денис Михальчук, в активі якого 17 місце.
Не потрапили до наступного етапу змагань киянин Дмитро Львовський (37 місце) та одесит Дмитро Виноградов (40 місце).
В командних змаганнях збірна команда України зі стрільби з блочного лука серед чоловіків посіла 5 місце, програвши збірній команді Нідерландів за вихід в наступний етап змагань з рахунком 238 : 234.

Владлен Новаковський – провідний тренер збірної команди України зі стрільби з лука

Інші новини

ukУкраїнська