Лілія Горішна, Оксана Гергель і Лариса Скоблюк – медалістки чемпіонату Європи з боротьби

30/03/2015

Дві бронзові медалі вибороли вихованки Львівського училища фізичної культури у перший день жіночої програми чемпіонату Європи з видів боротьби серед молоді віком до 23 років, який у ці березневі дні проходить у м.Валбжиху, що у Польщі.
У ваговій категорії до 60кг бронзовою медалісткою стала Оксана Гергель (вип. 2011р.). У 1/2 фіналу Оксана (на фото) поступилась майбутній чемпіонці Петрі Оллі з Фінляндії, а в поєдинку за ІІІ місце поклала на лопатки болгарку Вікторію Бобеву.
Подібний шлях пройшла і Лариса Скоблюк у вазі до 55кг. У півфіналі Лариса поступилась болгарці Евеліні Ніколовій 2:9, а у «бронзовому» фіналі поборола Бідайху Ган з Туреччини 6:2.
У найлегшій ваговій категорії (до 48кг) Ольга Шнайдер (вип. 2009р.) свій поєдинок за «бронзу» програла Ванесі Каладзінській з Білорусі 0:5. У Олі 5а підсумкова позиція.
У другий день жіночої програми чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 53кг стала минулорічна випускниця Львівського училища фізичної культури Лілія Горішна (на фото).
Боротьба Лілі у Польщі була справді чемпіонською – на шляху до європейського «золота» вона впевнено розправилась з Перою Дімітровою з Болгарії (перемога «на туше» за 1хв, 42сек.), азербайджанкою Салмаз Хашімзаде (перемога «на туше» за 2хв.) та у фіналі з Іриною Курачкіною з Білорусі 13:2.
Ще одну медаль, бронзову, для України у цей день виборола Тетяна Омельченко з Дніпропетровська.

У командному заліку збірна України з 50 очками на ІІІ місці. Попереду росіянки (56) і білоруски (51).

www.ufk.lviv.ua

Інші новини

ukУкраїнська