На Львівщині розпочався кубок України з кульової стрільби пам’яті заслуженого тренера України Анатолія Кукси

15/09/2015

Відповідно до календарного плану спортивно-масових заходів Міністерства молоді та спорту України на 2015 рік на спортивно-стрілецькому комплексі навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України у м. Львові цими днями розпочалися представницькі змагання зі стрільби кульової, присвячені пам’яті видатного львівського тренера, який все своє життя присвятив розвитку кульової стрільби та впровадженню олімпійських ідеалів та цінностей, Заслуженого тренера України Анатолія Павловича Кукси Кубок України-2015 (ІІІ ранг).

На урочисте відкриття змагань та вшанування пам’яті А.П. Кукси прибули начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, президент Федерації стрільби України Олег Волков, державний тренер України зі стрільби кульової Андрій Петросюк, президент стрілецького клубу «Брауншвейгські леви» (Німеччина) Адольф Фабер; віце-президент стрілецького клубу «Брауншвейгські леви» (Німеччина) – Гюнтер Кунттопф; син А.П.Кукси – Василь Кукса; начальник навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України Руслан Сеник, головний суддя змагань Степан Старінській та інші.

Цьогоріч для підвищення спортивної майстерності та участі у боротьбі за Кубок України до Львова прибули 117 найсильніших спортсменів, котрі представляють збірні команди 10 областей України та м. Києва.

Організаційний комітет: Міністерство молоді та спорту України, Львівська обласна державна адміністрація, Федерація стрільби України, управління молоді та спорту Львівської обласна державна адміністрація, Львівська обласна федерація стрілецького спорту, навчально-спортивна база літніх видів спорту Міністерства оборони України.

Змагання у Львові триватимуть до 15 вересня ц.р., початок змагань щоденно о 10 год.

Довідково:

Рік тому, 4 вересня 2014 року на 61-му році життя передчасно перестало битися серце головного тренера збірної команди України з кульової стрільби, львів’янина Анатолія Павловича Кукси.

Кукса А.П. – Заслужений майстер спорту СРСР, Заслужений тренер СРСР, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури, нагороджений орденами «За Заслуги» ІІ та ІІІ ступенів.

За остатні роки завдяки плідній праці Кукси А.П. збірна команда України неодноразово виборювала найвищі призові місця на чемпіонатах світу та Європи, а також на Олімпійських іграх в Пекіні та Лондоні.

Ім’я Анатолія Павловича Кукси назавжди увійшло в історію кульової стрільби не тільки Львівщини, але й на національному і на світовому рівні.

Владлен Новаковський – старший тренер збірних команд України з олімпійських видів спорту у Львівській області

Інші новини

ukУкраїнська