НОК привітав українську спортову громаду Америки і Канади з 60-річчям утворення

24/12/2015

Національний олімпійський комітет України привітав громаду Української Спортової Централі Америки і Канади з нагоди 60-ї річниці утворення.

«Упродовж 60 років Українську Спортову Централю Америки і Канади очолювали Іван Красник, Володимир Левицький, Ярослав Хоростіль, д-р Михайло Снігурович, Юрій Косакевич, Володимир Кізима, Роман Куціль, Мирон Стебельський, Іриней Ісаїв. У своїй праці керівники Української Спортової Централі Америки і Канади, а також спортивні діячі інших самоврядних фізкультурно-спортивних організацій повсякденно виконували непросту, але надзвичайно важливу соціально-етнічну місію щодо об’єднання закордонних українців усього світу, використовуючи при цьому шляхетні ідеї олімпізму. Визначний внесок щодо координації діяльності Української Спортової Централі Америки і Канади належить Голові Світової комісії спорту –  Ларисі Барабаш-Темпл», – йдеться у вітальному зверненні президента НОК Сергія Бубки.

Головний олімпієць України відзначив, що українська Олімпійська родина, яка цьогоріч святкує 25-річчя утворення НОК України, завжди пам’ятатиме всебічну  підтримку, надану українською діаспорою США, Канади і Австралії  у формуванні та визнанні Національного олімпійського комітету і спортивних федерацій України міжнародними спортивними організаціями, підготовці спортсменів України до Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та чисельних міжнародних змагань.

«Впевнений, що Українська Спортова Централя Америки і Канади, яка є членом Світового Конгресу Українців, й надалі слугуватиме зближенню українців в усьому світі, залученню їх до здорового способу життя та вихованню в дусі олімпізму на прикладах діяльності таких видатних українських спортовців, як Олександр Скоцень, Орест Попович, Борис Чамбул, Михайло Крушельницький, Зенон Снилик, Євген Орищин, Володимир і Євген Чижовичі, Тарас Ліськевич, Нестор Паславський, Зенон Матківський, Ярослав Дахнівський, Євстахій Габа та багатьох інших, імена яких стали гордістю української діаспори та назавжди закарбовані золотими літерами в літописі Української Спортової Централі Америки і Канади», – наголосив у своєму зверненні очільник НОК.

Сергій Бубка побажав багатомільйонній закордонній українській громаді у цей історичний день, а також напередодні Різдва Христового і Нового 2016-го Олімпійського року міцного здоров’я та невичерпної творчої наснаги заради світлого майбутнього прийдешніх поколінь.

Інші новини

ukУкраїнська